Kinek mi a véleménye, melyik védőoltást adatjátok be? Melyiket érdemes?
én mindent beadatok.
nekem gyerekorvos a sogorom és nagyon durva dolgok vannak. nem vagyok félös, és nem tartom búra alatt a gyereket, de a sógorom és a gyerekorvosom is mindent beadatott a gyerekeknek.
sajnos a sógorom meséli hogy a korházban megfordulnak olyan gyerekek akiket nem oltatnak be semmire sem és élet halál között jönnek be. és a legrosszabb hogy ezeket a szülö még saját felelöségre haza is viszi. a legtöbbször az a baj hogy nem csak maga a betegség halálos, azt még túlélnék de tüdögyulladás vagy más betegség is párosul hozzá.
Ezt az orvosodtól kell megkérdezned, szerintem egyébként simán lehet, hogy üzletelnek a védőoltásokkal.
Neked bejelölik, mintha beadták volna, az oltóanyag megmarad és azt el tudja adni, akinek fizetni kell érte.
Hiszen általában a nem kötelező, ingyenesek maradnak el.
De lehet más oka is, hogy nem kapta meg. Én rákérdeznék a dokira.
Egyébként én is védőoltás párti vagyok, mindent megkapott, ami lehetséges volt. Influenza ellenit nem javasolták 3 év alatt, ROTÁról lekéstünk- de ezek egyikét sem tartottam fontosnak.
Kötelező + prevenar
mi mást nem adattunk be
Kórházban BCG kötelező, utána 2-3-4 hós kötelező, 2 hónaposan kérhető ingyenesen a Prevenar (pneumococcus ellen), 3 hósan kértük 2200Ft a Neis Vac-ot (meningococcus ellen), 4 hósan adják a kötelező mellé a Prevenar emlékeztetőjét, illetve mi 2 és fél hónaposan kértük a Rotát, 18.000Ft, ezt 4 héttel később ismételték, még egyszer 18.000Ft.
Lehet még bárányhimlő ellenit, mielőtt majd közösségbe megy, a szövődmények miatt adják, mert azok áll. veszélyesek, lánynak nem érdemes adatni, mert nem tudni, meddig tart a hatása, és ha netán majd terhesen elkapná..., de kisfiúnak nyugodtan, mi szerintem kérjük majd, a kullancs elleni a dokink szerint későbbi buli, az a legkésőbbi, azt hiszem, 2 éves kor alatt semmiképp nem adják.
Egyelőre ennyi, 4 hónaposak vagyunk.
Nem krjuk tűpárnának használni picit, de amit kell, azt kell.
A rotáról sok a vita, kell-e, mi utazgatósak vagyunk, így megfordulhatunk majd olyan helyen, ahol kell, hogy benne legyen a rota, illetve tudom, hogy sok a hasmenős-hányós vírus, de marha veszélyesek a piciknél a gyors kiszáradás veszélye miatt, így én ha 1 ilyen vírustól megvédhetem, megteszem.
Szerintem véletlen elírta a dokid, 4 hósan van ugye a Prevenar ismétlője, meg 15 hósan.
Nekünk is van javítás a kiskönyvben, elírta a doki, mondjuk ő egyből észrevette.
Mivel ezek ingyenesek, tuti nem üzletből írta be....
Kötelezők
+prevenar
+meningitec (máshol másmilyent adnak)
+rotarix
+varilrix (bárányhimlő)
Nyár végén- ősszel kapja az influenza ellenit bölcsis lesz.
Lázgörcsre hajlamos a kicsim, nálunk 38 fokos láz is veszélyes már. (volt légzésleállása is) Így próbáljuk megelőzni amit lehet. Ettől függetlenül elkaphatja ezt tudom, de nem mindegy, hogy esetleg kórházban ne adj ég haldokoljon, vagy pár nap alatt enyhe lefolyással átfusson rajta a betegség.
Azt a hetet amit kórházban voltunk nem kívánom egy anyukának sem. 2 kicsi is meghalt, mert az egyik nem kapott agyhártya gyulladás elleni oltást, a másik pedig influenza szövődményekbe.
Szóval nekem csak ez az egy gyerekem van, és apukával együtt túllihegjük a dolgot. (tudom, hogy mindenki ezt mondja, de mi már majdnem elveszítettük)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!