Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mit csináljak, ha szándékosan...

Mit csináljak, ha szándékosan nem kezd el beszélni? (lassan 2 éves)?

Figyelt kérdés

azt olvastam 2 éves korra már 50 szót kell mondania és kettesével össze is kapcsolni.

gyermekem eddig "szabályosan" fejlődött.

pár hónaposan gügyögött, környezetérekíváncsi, hol van kérdésekre rámutat tárgyakra, kb egy évesen megjelentek az első szavak és itt valahogy megállt...lehet én "folytottam belé a szót", ugyanis amikor mondott valamit, úgy megörültem, hogy elszégyellősödött így azt azóta sem mondta. ugyanez más szavakkal, kimond valamit egyszer kétszer - anya megörül - azért se mondja többet.

kb 4-5 szót, ha hallottam eddig...

viszont pont olyan társaságba jártunk ahol sok a baba, és a gügyögést kapásból leutánozza ennyi idősen, azt viszont használja rendszerint...

kezdtem azt hinni megkésett beszédfejlődésről lesz már lassan szó, erre álmában hallok olyanokat, hogy meglep. pl az "anya" szót teljesen tisztán mondja, ahogy akár mi ejtjük. vagy kimondta a nevét is, rendkívül kedves hanglejtéssel..szóval tudna beszélni, ha akarna...

mozgásfejlődésben nem volt elmaradva

2016. jan. 4. 14:03
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

és tényleg ilyenek a szülők :D

mi is már egy évesen beszéltünk, sőt 1,5 évesen viselkedtünk is és már rég szobatisztának kellene lennie szerintük is :D

2016. jan. 5. 00:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!