Kismama lettem időellőt! 4óráb vagyok bejelentve, ma megyek dokihoz ha megerősíti a főnökömmel szeretnék beszélni, hogy jelentsen be teljes munkaidősnek! Ez lehetséges hivatalosan, nem fogják megbüntetni? van értelme iet kérnem?
Eddig is napi 9órát dolgoztam,ha 120000 a fizum és most bejelent mennyi járulékot kell utánam fizetni,mert azt én akaron majd kifizetni neki,csakhogy teljes munkaidös legyek! most kb 7hetes lehetek!
Meg mennyi csedet,gyedet fogok kapni kb?
Köszönöm aki jártas ebben és válaszol!
attól függ mikor mész tp-re. ha nem tervezed, akkor fog dobni rajta, de biztos lesz a 180 napba a 4 órás minimálbér fizudból. ha korán tp-re mész akkor felesleges, mert onnan még 3 hónapot visszaszámolva kezdődik a fél év ami az alap.
tehát ha végig dolgozol akkor 6 hónapos terhességedig a fizetéseid átlaga lesz az alap. ha előbb akkor tolódik a terhesség előtti időre. így érted? számolgass... de mondjuk ha nem is emelkedik a gyeded, akkor is van olyan ami miatt jól járhatsz vele, pl. mikor visszamész, már a 8 órás béred után fizeti majd a szabikat vagy ha lesz kistesó, akkor rá ugye több fog járni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!