Újszülött és penészes ház. Van olyan köztetek, aki kénytelen volt penészes házba haza hozni az újszülöttjét?
A ház minden szobája penészes, ami nálam elég komoly légúti betegséget okozott (és még az is lehet, hogy a tüdőmet is megtámadta), emelett gyanítom a férjemnél is. Tavaly télen jött ki, próbáltuk pusztítani sokféleképpen, de természetesen nem sikerült, valószínűleg benne van a falakban. Az idén a helyzet tovább romlott. Elvileg egy nagyobb felújítással és tetőcserével megoldható, amire csak nyáron lesz keret. A Savo permet talán jó, de csak a külső felületen pusztít és ott is csak ideig-óráig (arról nem beszélve, hogy legalább 2 napig szellőztetni kell).
A gond az, hogy terhes vagyok és januárban szülök, nagyon aggódom amiatt, hogy ide kell hazahoznom a picit, félek, hogy hosszútávú betegség alakul ki nála.
Van olyan köztetek, aki így járt?
Páramentesítsetek!
Olyan nincs, hogy a falban van és kész.
Kell a penésznek megfelelő közeg is.
Nem ázik fel a fal?
Nálunk alá kellett szigetelni a falat, és tömény domestossal kezeltem a foltokat.
Minden szobába ceresit készülék...
Nyom nélkül eltűnt.
Plusz az se mindegy mivel fűtötök.
nálunk nem ilyen vészes a helyzet, de igen, mi is penészesedünk, már 2. éve tart. műanyag ablakok okozták nálunk... savozunk minden helyiségben hetente (nem szellőztetünk 2 napig, csak 2-3 óráig, bőven elég), klímával szívjuk ki a párát, nem a lakásban teregetünk ha tudunk, sokat szellőztetünk, konyhában is ha főzök akkor kinyitom bukóra az ablakot, minden ablakban páraelszívó van...
én is kivagyok, de mi egyből írtjuk, nem okoz egészségügyi gondot. az nagyon nagy baj, hogy neked ráment a tüdődre, ez azért már az a határ amit nem kéne hagyni
Páramentesítsetek!
Olyan nincs, hogy a falban van és kész.
Kell a penésznek megfelelő közeg is.
Nem ázik fel a fal?
Nálunk alá kellett szigetelni a falat, és tömény domestossal kezeltem a foltokat.
Minden szobába ceresit készülék...
Nyom nélkül eltűnt.
Plusz az se mindegy mivel fűtötök.
Köszönöm!
2-es: ezért írtam, hogy mindent megpróbáltunk. Olyan nincs, amit ne alkalmaznánk, különösen, hogy én elég súlyosan megbetegedtem (van folyamatos szellőztetés, páramentesítés, ceresit, mosom is, amit csak lehet). Igen, a fal ázik, ezért kell felújítani.
3-as köszönöm!
A Szavozást lehet nem jól csinálom, vagy túl sok helyen kell fújnom? Nálunk ott 2 napig érzik, nagyon zavaróan, ahol befújjuk. A lemosás mellett le szoktam fújni, mert úgy veszem észre, hogy ott később kevéssé terjed. Csak az a helyzet, hogy megjelenik máshol. Kint teregetek, gyűjtjük a párát, de szerintem ezek semmit nem érnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!