Egyből viszitek a picit a dokihoz?
Bizony, amit leírtak előttem, az az úgynevezett atípusos tüdőgyulladás. Nincs láz, nem elesett, csak köhög.
Amíg nem akkora egy gyerek, hogy megbízhatóan be tud számolni a közérzetéről, hogy pontosan mit érez, igen, én elviszem mindennel orvoshoz. Ő akár egy hallgatózásos vizsgálatból is sok mindent megtud, míg én nem fogom tudni ránézésből megállapítani.
Én ugyanúgy jártam, mint az egyik válaszoló. Pici orrfolyás, köhögéssel soha nem vittem őket. Aztán harmadik gyermekem 2 hónapos korában egyszer csak zihálva vette a levegőt a hörghuruttól. Akkor egy ideig minden köhögésnél vittem őket, most már csak akkor, ha gyakori hurutos köhögésük van, vagy ha hangosabb a légvételük a megszokottnál.
Fülgyulladással is többször jártunk már úgy, hogy a gyereknek csak jobban folyt az orra, se láz, se más tünet, az orvos mégis komolyabb fülgyulladást állapított meg.
Viszont magamtól száraz köhögésre való szert nem mernék adni. Sokszor kezdődik száraz köhögéssel a betegség, mert még nem oldódott fel a nyák, ilyenkor úgy tudom, nem köhögést csillapítani, hanem nyákot oldani kell. De ezt csak orvos tudja, vizsgálat után megállapítani.
15 hónapost ügyeletre azért kis köhögéssel nem vinném, amíg más tünet nincs, de hétfőn mindenképpen meghallgattatnám orvossal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!