Kihez fordulhatnék kislányommal, akinek encopresis betegsége, székletvisszatartási problémája van?
Szia, nem küldött tovább, mert akkor még nem körvonalazódott, hogy pontosan ez a probléma. Több, mint egy éve voltunk nála, és akkor még nem jöttem rá, hogy a váratlanul kicsorgó széklet nem valamiféle hasmenés, hanem pont attól van, hogy próbálja visszatartani. A hashajtót, étrendkiegészítót a háziorvos is be tudja nekünk állítani, vagy vissza kell mennünk a gasztróra? A gyerek lassacskán tényleg egyre enyhébb tüneteket produkál, és egyre ritkábban (Tavaly ilyenkor még jó nagy adagokat nyomott a bugyiba naponta többször is. Manapság is van, hogy ott van az oviban több bugyi is zacskóban, mikor megyek érte, de már csak nagy foltokat produkál, és van, hogy hetekig semmi probléma nincsen, aztán visszatér a dolog.)
Én amiatt vagyok ideges, hogy félek valamilyen drasztikus terápiába kezdeni. A szakirodalom bélmosást is ír, ami szerintem pszichésen több kárt tenne a kislányban, mint amennyit használna. Hashajtó is gondolom csak akkor kell, ha már nagy adag széklet felgyülemlett a beleiben. Egy olyan szakemberre lenne szükségünk, aki felméri, hogy ezek közül mi az, amire valóban szükségünk van, és mi az, ami csak a súlyosabb esetekben kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!