S. O. s. véletlenül felnőtt 0,5 mg-os nasivint orrsprayt fújtam a 2 éves kislányomnak?
Ha az előírtnál több Nasivin Sanft készítményt alkalmazott
Azonnal forduljon orvoshoz!
Mérgezés jelentős túladagolás, vagy a Nasivin Sanft készítmények véletlen bevétele következtében fordulhat elő.
Túladagolás elsősorban gyerekeknél fordul elő.
A mérgezés tünetei nagyon különbözőek lehetnek. Szorongásérzet, izgatottság, hallucináció és görcsroham léphet fel. A testhőmérséklet csökkenése, aluszékonyság, álmosság és eszméletlenség szintén lehetséges.
További tünetek lehetnek még: pupillaszűkület, pupillatágulat, láz, izzadás, sápadtság, a bőr kékes elszíneződése a vér oxigéntartalmának csökkenése következtében, szívdobogásérzés, elégtelen légcsere és a légzés leállása, émelygés, hányás, pszichés zavarok, a vérnyomás növekedése vagy csökkenése, rendszertelen szívverés, túlzottan gyors, vagy lassú szívverés.
Mérgezés gyanúja esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, hogy az dönthessen a további teendőkről.
Kórházi kezelésre és orvosi felügyeletre lehet szükség.
Megnéztem a betegtájékoztatókat. A gyereknek való (0,25-ös) 1 cseppjében 10 mg hatóanyag van, de 1-6 éves kor között kaphat belőle 2 cseppet egyszerre, tehát 20 mg-ot. A felnőttből (0,5-ös) 1 befújás 22,5 mg hatóanyagot tartalmaz, tehát alig több, mint a gyerek adag. Nézd meg te is, remélem jól számoltam.
A biztonság kedvéért persze felhívhatod az ügyeletet.
Utolsó!
Kétszer fújt, tehat nem epphogycsak, hanem több mint kétszer annyi, mint a maximum adható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!