Ez most krupp, vagy a betegség lecsengése?
Két hete kruppos rohammal kórházba került, szerencsére legenyhébb fokozat. Akkor jellegzetes ugató köhögése volt.
Erre később ráfertőződőtt egy hányós vírussal, már túlvan rajta. A hurutos köhögésből most száraz köhögés lett de éjjel sokszor köhög. Nem ugatva, hanem szárazon.
Ez krupp lenne? Kivinni nincs értelme, itt a külvárosban szerintem vizes fával fűtenek a környéken, vágni lehet éjjel a szmogot. Felmerült, hogy pár napra vidékre küldenénk a szüleimhez, hátha az ottani tiszta levegő kicsit javítana az állapotán.
Ha viszont száraz köhögés, létezik egyáltalán 2 év alattinak köhögéscsillapító?
Tévé nem igazán köti le. Néha fél percekre felkelni valami az érdeklődését (reklám, állatos dokufilm, mese), akkor bámulja, aztán rohan tovább játszani. Hosszabb időre nem köti le.
Emiatt nincs különösebben korlátozva a tévézés, hiszen amúgy se foglalkoztatja.
Reklámblokkot körömvágásnál már próbáltam, de ott is három körömig jutok, aztán megunja és odébbáll.
Megnézem a dobozt, a férjem rakta össze, nem én vettem ki a cuccokat a dobozból. Doki írta fel egyébként ezt az inhalátort. Hátha van ilyen tölcsér is.
Nehezítés, hogy holnap vizsgázom és az idő 99%-ában pár nap alatt próbálom megtanulni azt, amire elvileg 3 hét lett volna (ha nem betegszik le a gyerek), így az apja van most vele jobbára. Nekem meg a munkahelyem múlik a vizsgán, mert ők finanszírozzák, így a "majd jövőre megpróbálom megint" nem működik sajnos. Hülye Murphy.
Az én fiam kruppra hajlamos. Az első alkalommal megjártuk a kórházat, azóta tudjuk itthon kezelni. Ha nem is beteg, ilyenkor már naponta adok neki Cebion cseppet, megy éjjelente a hideg párásító és max. 19-20 fok van a szobájában, sokat szellőztetek, illetve mindennap megyünk sétálni. Végszükség esetére mindig van itthon kúp, ha a hideg levegőre való kivitel nem segít.
Hurutos köhögésre nyákoldót/köptetőt szokott javasolni az orvos, szárazra pedig köhögéscsillapítót.
Köszönöm! Cebiont kap, kúp van itthon. 18 fokos a szobája, elég gyakran szellőztetek (kivéve éjjel a szmog miatt).
A köhögőrohamokat leszámítva jól van, jó az étvágya, nem aluszékony. Az orra folyik, de azt rendszeresen szívjuk.
12-es vagyok
Még annyival kiegészíteném, hogy náthásodás esetén napi 2x fél ampulla Calcimusc-ot is adok a gyerkőcnek.
A zajokra nem érzékeny. A porszívó is iszonyú hangokat ad ki orrszívás közben (majd szét kellene szedni, szerintem elakadt benne valami), de meg se rezzen. Maximum utánozza a porszívó hangját és mutogat rá, de félelmet nem láttam rajta.
A gép zörgése se zavarja, azt nézegette is, a maszk volt problémás.
Annyi előrelépés van, hogy mivel két méretben volt maszk (az egyik még felnőtt férfira is majdhogynem nagy), órákig maszkban mászkáltunk előtte. Aztán a kisebbet letettük. Elkezdte ő is az orrára nyomkodni, sőt, megengedte, hogy rágumizzam a fejére. Pár percig parádézott benne.
Szerintem sikerült "átvernünk", hogy ez valami divatcucc és nagyon menő... A párásítást is hagyta egy fél percig, de aztán fontos tologatnivalója akadt és otthagyott minket. Remélem lassanként feljebb tudjuk tolni az időt, már nem fél annyira a maszktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!