Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Aki nem oltotta be gyermekét...

Aki nem oltotta be gyermekét bárányhimlő ellen, miért nem?

Figyelt kérdés
Köszönöm

2015. okt. 28. 20:26
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
69%
NE gorombáskodj, semmi okod rá. Ha te beoltatod a gyereked, lelked rajta, de attól, hogy más nem teszi, még nem cselekszik rosszabbul, mint te.Többen leírtuk a TAPASZTALATUNKAT, miszerint felesleges beoltatni ez ellen.
2015. okt. 29. 13:00
 22/25 anonim ***** válasza:

A fiamat azért nem, mert ő bivaly erős kölök, gondoltam, jobb, ha átesik rajta és így tuti a védettség. Bármit mondanak, nem lehet tudni, meddig véd az oltás. És fiatal férfiaknál azért veszélyes is lehet a nemzőképességre. A lányomnál gondolkodtam rajta, szerintem be is adattam volna, amikor épp meggyógyul tavaly télen (egyik betegségből a másikba estek), de addigra késő volt, a fiam hazahozta az oviból...

Mint gondoltam, úgy is lett, a fiamnak kb. 20 pöttye volt, az se vészes, 3 nap láz, aztán kb. ennyi. Na, a lányom viszont nagyon-nagyon pöttyös lett, el is vakarta a fején (szerencsére télen volt, így a ruha alatt nem tudta elvakarni) mégse maradt heg. De neki azért érdemes lett volna beadatni az oltást.

2015. okt. 29. 13:17
 23/25 A kérdező kommentje:

20: Kérlek lunkelj, vagy mutass vmi olyan biztosítékot, bizonyosságot, mi szerint a 2 oltóanyag életre szóló védettséget ad.

Még most sem tudják, hogy Meddig véd: 5, 6, netán 10 évig.

2015. okt. 29. 14:25
 24/25 anonim ***** válasza:

Mert mire eldöntöttük, hogy beolttatjuk, màr a fél ovi himlős volt (meg a fél csoport), aztàn a gyerekem is elkapta. Ìgy utólag örülök, hogy ìgy alakult, mert volt kb. 10 pöttye, ami nem is viszketett, valamint a làzat, és egyebeket is megúsztuk. Szerencsére minden betegséget hamar legyűr a gyerkőc, talàn ha betegesebb lenne, jobban aggódtunk volna.

Öcsémen a mai napig làtszanak a hegek, pedig huszonéves màr.

2015. okt. 29. 22:11
 25/25 anonim ***** válasza:
Off: én is úgy tudom, hogy nem ad élethosszig védettséget az oltàs. A gyerekorvosunk sem biztosìtott az ellenkezőjéröl. Arról sem, hogy ha elkapja, akkor védett lesz. Azt mondta, hogy elkaphatja többször is (bàr kicsi az esély), és àlt. az első fertőzést toleràlja a legnehezebben az illető. Egyébk3nt ha tutibiztosak akarunk lenni, lehetne kb. 5 évente újraoltani, mindenkit.
2015. okt. 29. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!