Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Aki nem oltotta be gyermekét...

Aki nem oltotta be gyermekét bárányhimlő ellen, miért nem?

Figyelt kérdés
Köszönöm

2015. okt. 28. 20:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%

6-os, én és tesóm is elkaptuk ovis korunkban és képzeld, nem vakartuk el! Egy db heg sincs rajtunk!

Nem oltattam be egyik gyerekemet sem, mert ezt az oltást az orvos sem tartja fontosnak. És én sem.

2015. okt. 28. 21:11
 12/25 anonim ***** válasza:
73%
Csak a kötelezőket adattuk be. Mást nem. Nem tartom szükségesnek.
2015. okt. 28. 21:27
 13/25 anonim ***** válasza:
Nekünk elmondta a doki, milyen oltások választhatóak és melyiket javasolja, hogy adjuk be. A bárányhimlőt nem tartotta fontosnak és igazából én sem. 10 hónapos volt, amikor péntek estére kiütéses lett a lába, majd másnapra a karja pár helyen. Hétfőre, mire volt rendelés (nem volt lázas, nem volt ronda a kiütése sem és nem is nyűglődött) már beszáradt a tetejük és az orvos ezzel le is tudta a dolgot. 3 nap sem volt, így már nem adatom be.
2015. okt. 28. 21:39
 14/25 anonim ***** válasza:
16%
Mert értelmes ember nem szereti ha mérgezik gyerekét.
2015. okt. 28. 23:03
 15/25 anonim ***** válasza:
Őszintén megmondom, ez valahogy kimaradt. Magam sem tudom hogyan, mert egyébként gyakorlatilag minden oltást megkapott. Nem volt 2,5 éves, mikor elkapta a fiam a bárányhimlőt, szerencsére könnyű, gyors lefolyású volt, hegek és szövődmények nélkül. Én is vele együtt kaptam el 33 évesen, na én nagyon megszenvedtem, de nekem is csak egy pici heg maradt a homlokomon (igazából csak én tudom, hogy ott van). Nem bánom, hogy túl van rajta, felnőtt korban sokkal rosszabb.
2015. okt. 29. 06:45
 16/25 anonim ***** válasza:
73%
mert feleslegesnek tartottam. Az egy olyan betegség, amin essenek át a gyerekek szerintem. Kisfiam 2 évesen kapta el. Az egész testén voltak hólyagok. Egyet sem vakart el. Hintőpor, rázókeverék, viszketés elleni cseppeket kapott. Egy heg maradt ami nehezen gyógyult be a derekánál. A pelenka miatt.
2015. okt. 29. 08:28
 17/25 anonim ***** válasza:
26%

'Az egy olyan betegség, amin essenek át a gyerekek szerintem.'

MERT? Megis, milyen elonye szarmazik a gyereknek abbol, ha a betegseg miatt szerez immunitast, mintha oltassal szerezne meg ugyanazt az immunitast? Direkt szenvedjen vele, mert annak idejen te is vegigszenvedted?

A 'mergezik a gyerekemet' kommentre nem is reagalnek, olyan sotetseg van itt nemelyek fejeben, hogy a vodor korom atomvillanasnak tunik mellette.

2015. okt. 29. 12:15
 18/25 anonim ***** válasza:
77%
Azért szerezze meg gyermekkorban a betegség révén az immunitást, mert akkor felnőtt korban nem vagy csak igen piciny eséllyel fog újra megbetegedni. Az oltás nem védi meg élete végéig, így felnőtt korában simán újra elkaphatja, amikor egyrészt az egész betegség rosszabb lefolyású, és nagyobb a szövődmények kialakulásának esélye is.
2015. okt. 29. 12:21
 19/25 anonim ***** válasza:
Másrészt a gyerekként nem érzik szenvedésnek, ellentétben a felnőtt betegekkel.
2015. okt. 29. 12:21
 20/25 anonim ***** válasza:
18%

'gyerekként nem érzik szenvedésnek' - neeem, direkt elvezik. En is imadtam, amikor gyerekkoromban ket hetig nem tudtam mikor melyik testreszemet vakarjam epp veresre...

Az immunitas meg immunitas, 2 oltasbol all a varicella vakcina, ha rendesen beadjak, ugyanolyan elethosszig tarto vedettseget ad. Ne terjesszunk mar ilyen oltasellenes f**sagot...

2015. okt. 29. 12:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!