Bárányhimlő ellen oltattaták/tervezitek oltatni a babátokat? Miért? Miért nem?
Nem oltattam őket.
Igaz, hogy erősebb szövődményei lehetnek, mint régebben, de az oltás egyelőre még nagyon új keletű. Nem tudni, mennyi időre biztosít védettséget.
Először egy oltás volt, arról kiderült, hogy nem elég. Most kettő van. Ez vajon meddig elég? Lehet, hogy csak 20 évig?
Mi van, ha a lányaim pont akkor lesznek várandósak, amikor lejár a védettség? Az nagyon veszélyes lenne...
Akkor inkább essenek át rajta. Ismerek olyanokat, akiknél nagyon erős lefolyású volt a betegség, mégis átvészelték.
Ha eljön az ideje, mi is átvészeljük.
Én a két és fél éves lányomat nem oltatom bárányhimlő ellen.
Egyrészt nem nagyon szeretem az oltásokat(nem vagyok "oltásellenes" de a kötelezőkön kjvül mi semmit nem adatunk be, illetve nyárra a "kullancs elenit"), másrészt a bárányhimlő elleni elég "új" oltás. HOgy mire gondolok? Kezdődött, hogy egy ismétlés elég. Most éppen azt mondják, hogy két ismétlés ajánlott. És még ez sem végleges... tehát ha közösségbe jár, és nem épült még ki az immunitása erre, akkor megkaphatja, akkor meg már "mindegy", hogy oltott- e.
És a lányoknál nagyon nem mindegy, hogy a várandósság előtt átesnek- e a bárányhimlőn. Szóval én inkább azt "szeretném", hogy essünk túl rajta gyermekkorában.
A lányom 15hónapos oltással kapta meg az első adagot és majd februárban kapja a másodikat.
Nekem a doktornő ajánlotta,hogy adassam be,mert amúgy nem akartam,mivel annak idején én is voltam bárányhimlős és semmilyen szövődménye nem lett.De állítólag azóta sokat mutálódott és sokkal súlyosabb szövődményei lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!