Az 1 éves kislányom keze és lába remeg ébredés után. Ez eddig kétszer fordult elő. Mind a két alkalommal riadtan kelt. Valakinek volt már hasonló? Elégge megrémültem.
valszeg igen, megijedt.
te ébreszted, vagy valami ébresztő zaj?
Ezt találtam:
"
5. Hideg kéz, kézremegés
Főleg az újszülötteknél figyelhetjük meg, hogy bár a szobában meleg van és jól fölöltöztettük, mégis hideg a keze. Ez részben a perifériás keringés éretlensége miatt lehet. Másrészt mivel a baba feje testarányait tekintve nagy, a fejbőre a legnagyobb hőleadó felület. Ezért ilyenkor akár a szobában is adjunk rá egy vékony kis sapkát!
A kézremegés oka lehet az idegrendszer viszonylagos fejletlensége, az ősi reflexek aktivitása. Jelentkezésükkor a következő dolgokra kell figyelni:
Milyen időszakokban jelentkeznek: naponta többször, egyes napszakhoz kötődve, alvás előtt, után?
Mely testrészeket érint: csak a kezet, lábat, felsőtestet?
A remegések milyen intenzitásúak, apró, ismétlődő, vagy nagyobb, erőteljesebb izom-összehúzódások?
A gyermekkel felvehető közben bármilyen kontaktus: figyel-e ránk, követ a szemével, reagál-e a hangunkra?
Amennyiben nem átmeneti, a baba megnyugtatásakor nem csillapodik perceken belül, a gyermekkel nem, vagy nehezen vehető fel kontaktus, és a remegés után ernyedt, bágyadt, feltétlen a gyermekorvoshoz kell fordulni. Nagy segítség, ha bármilyen felvételen ez rögzíthető. Tapasztalataink szerint az esetek többségében az ébredés utáni állapotkor jelentkezik ez, és ártalmatlan, kora csecsemőkori jelenség.(nem tévesztendő össze a Moro-reflexxel)".
De itt ugye kora csecsemőkori jelenségként írják... Ő meg 1 éves. Lehet, hogy tényleg valami rossz álom miatt van, de én a helyedben inkább elvinném orvoshoz, max. feleslegesen mész és megnyugszol. De jobb, mintha vmi baja lenne.
Illetve egy topicban ír hasonló problémát pár hozzászóló, de itt nincs semmi értelmes dolog.
Szia!Igen kiderült.Az lett a vége hogy folyamatosan remegett a keze egész nap.A védőnő és a doktornő legyintettek egyet hogy csak a fejletlen idegrendszer miatt van.Majd elmúlik.Hat nem múlt.Kertem beutalót a fejlődés neurológiára.Ott mindé rendben volt csak a doktornőnek nem tetszett hogy hason sokszor felemeli a kezet.Ekkor volt kb 6-7honapos.
Elmentem Devény tornára ott másfajta tornát ajánlottak, a tsmt-t.Elmemetunk felmértek a kislányom reflexeit kiderült hogy nem fejlődött ki nála az hogy letegye a kezet.Fwjletlen az idegrendszere ezért remegett a keze es ezért emelte fel hason.6hetig tornáztattam.Heti 1-2alkalommal és az eredmény bámulatos volt.Nem csak a kezremegest hagyta abba,de a mozgásfejlödése nagyon beindult.Ebben a 6hetben felült felállt és elkezdett totyogni.Mindez a tornának köszönhetoen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!