Ha egy gyerek 18 hónapos korában még nem tud kérésre puszit adni, átölelni, , az lehet autista tünet?
lehet maximalista vagy
egy gyerek az összes mindenben másképp viselkedik, mint egy felnőtt, ne várd tőle az össes felsorolt pontod ellenkezőjét.
még megérteném, ha családban lenne autista és esetleg hajlamtól, genetikától félsz
de így elfelejtesz örülni egy csöpp gyermek esetlenségének
pl amikor gagyognak, az más anyának csupa öröm, és ugyanígy szinte az összes pontodra írhatnám, te meg csak aggódsz, aggódsz, aggódsz..
próbálj pozitívan gondolkodni, mert később meg más miatt fogsz aggódni és az idegeid fel fogják mondani, plusz egy gyermeket mindig is bíztatnia kell egy anyának, ez tesz jót a fejlődésének.
én nem is várom az eredményt, szerintem nem kérdés.
ha nagyon aggódsz, akkor ne a negatívat vetítsd magad elé, hanem pl járjatok fejlesztésekre.
köszi kedves utolsó.nagyon kedves vagy.
ez az egész aggódás abból indult ki,hogy a barátnőm lánya teljesen másképp viselkedik mint az én fiam.ha ad vagy mutat neki a szemébe néz,ha magyaráznak neki,figyel és bólogat.látszik hogy mindent ért. az én fiam meg ugye nem figyel nem érdeklődik pl.ha ad nekem valamit,akkor se néz rám..de igaz minden gyerek más.nem kell minden gyereknek ugyanugy fejődnie.
a kislányok meg pláne elütnek a kisfiúktól(állítólag a fiúk késpbb kezdenek el beszélni, akár 1 évvel is, mint a lányok)
plusz lehet a kislányból egy okostóni lesz, a fiadból meg rendőr :) (csak a vicc kedvéért)
Kedves kérdező. Küldök neked egy kérdőívet, ami a kisgyermekkori autizmus gyors szűrésére alkalmas. Validált, hiteles kérdőívet. A végén van a pon értékelése. Ha beleesteka pozitívba, akkor haladéktalan menjetek a korai fejlesztőbe, vagy az auti alapítványhoz vizsgálatra.
Ha egy anyának rossz megérzése van, azt komolyan kell venni.
Nem a puszi a gond, ezt csinálják normál gyerekek is, hogy valaki nem ad, mert nem puszilkodós, nem bújós típus.
Továbbá az autizmust nem lehet egy egy jelből felállítani és elvetni sem. Komplexen kell vizsgálni.
Az, hogy nem hallgat a nevére és nem lehet irányítani, bizony gond ebben a korban! Ezek alarm tünetek, de még mindig nagyon kevés a diagnózishoz.
Mutat-e mutatóujjával? Eközben rád néz-e, hogy figyelsz? Szokott-e számára érdekes dolgokat mutatni neked? Hoz-e neked játékokat, hogy megmutassa? Követi-e a tekintetedet? Használja-e a szemkontaktust kommunikációra?
Honann tudod, hogy éhes, vagy szomjas?
Ezek azok a kérdések, melyek fontosak. Persze a hallását kötelezp megnézetni, mert műhiba, ha ez a gond és nem derül ki!
auti kisfiú anyukája
Nem. Ez nagyon nagy hülyeség. Valaki ezzel riogatott???
18 hónapos csak ritka esetben tud normális puszit adni. Az én gyerekeim bőven elmúltak 2 évesek, mire puszilkodni kezdtek, ha kezdtek. Két fiam a mai napig nem puszilkodik, de nem autista. Azt is utálja, ha én megpuszilom, mert az fúj, nyálas, ciki, stb.
Túl van pörgetve manapság ez az autista téma, pedig arányaiban nagyon kevés gyereket érint. Az én legnagyobb fiamra és a barátjára is azt mondták az óvodában, hogy aspergeres, mert nem szerette a körjátékokat, csak egy barátja volt, és mindig ugyanazt játszották, közben meg mindkettőjüknek kimagasló lexikális tudása volt. Itthon meg normális gyerek volt, szerintem az oviban nem volt elég jó a légkör ahhoz, hogy feloldódjon. Teljesen normális érzelmi élete van, csak kicsit gátlásos és keveseknek mutatja.
Az autizmus tünetei ennél sokkal szélesebb skálán mozognak. Messze nem merülnek ki ennyiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!