Mikor szokták mondani egy kisgyerekre, hogy éretlen az idegrendszere?
Figyelt kérdés
Mik a tünetek ilyenkor és egyáltalán hány éves korig fejlődik a gyermeki idegrendszer?2015. febr. 15. 20:38
1/13 anonim válasza:
nem mindegy a kor...
újszülött fejlődésében ha nem tűntek még el a moro reflexek,vagy hajlamos a csecsemőhalálra - légzéskimaradásra
vagy később nemigen kezd forogni,mászni (ezzel alakulnának az agyi idegpályák)
még nagyobb korban, ha sírós, félős, ijedős, nehezen nyugszik meg
2/13 anonim válasza:
*kb 3 éves korig fejlődik nem is csak az idegrendszer, az egész agyműködés.
3/13 anonim válasza:
Az idegrendszer szerintem kb 23 éves korig fejlődik, de talán még utána is. Nyilván korrekciós célokat sokkal könnyebb elérni pici korban és az életkor előrehaladtával egyre nehezebb, de ettől a fejlődés még nem zárult le. Az idegrendszeri éretlenségnek nagyon sokféle tünete lehet, például mozgáskoordinációs zavar, viselkedési eltérések, beszédértési nehézségek, visszamaradó csecsemőkori reflexek és még vagy ezer dolog.
4/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Van valami, amivel segíteni lehet az idegrendszer normális fejlődését?
2015. febr. 16. 21:36
5/13 anonim válasza:
Hogyne, az ingerek. Beszélgetés, zene, mozgás, mindenféle tevékenykedés és tapasztalás. Hogy mi az igazán célravezető, azt meghatározza az életkor és a probléma mibenléte.
6/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Tudnál esetleg ezzel kapcsolatban szakirodalmat ajánlani, de akár egy internetes info oldal vagy bármi más megtenné.
2015. febr. 17. 22:31
7/13 anonim válasza:
a jódna fontos szerepe van ebben
(viszont én terhesen akartam szedni, és nem engedte az orvos..., szóval kérd ki az orvos tanácsát, ha a kicsinek akarnál adni)
8/13 anonim válasza:
meg amúgy az élmények azok amik fejlesztő hatásúak igazán
nem is maga a játék és ingerek, hanem olyasmik, amik elmélyülnek benne, élményekké válnak (elég arra figyelni minek örül, min nevet)ezek fogják előrébb vinni.
a játék, ének, stb környezet csak eszköz mindehhez
9/13 anonim válasza:
Anya taníts engem c könyv pdf-ben letölthető
10/13 A kérdező kommentje:
Nagyszerű! Köszi szépen!!!
2015. febr. 18. 08:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!