Elképzelhető az, hogy azért lesz autista egy gyerek, mert az anya nem szed terhesvitamint az első 3 hónapban?
Nem. A folsav hiánya nyitott gerincet okozhat. Anyám 3 hónapos terhesen tudta meg a terhességét, nem szedett semmit (folsav talán akkor a köztudatban sem volt), illetve dohányzott.
Enyhe nyitott gerincem van, ami alapvetően nem akadályoz semmiben, csak nagyobb súlyt nem emelhetek.
Az idegrendszer fejlődése nem csak a pszichés képességeket jelenti, hanem a gerinc fizikai kialakulását, ahogy a csigolyák "körbenövik" a gerincvelőt.
Autizmus inkább öröklött tényezők, vagy teratogén (méhen belüli negatív vegyi hatás) miatt alakulnak ki.
Vegyi hatás alatt értem a szervezetbe bevitt vegyi anyagokat és a szervezet saját kémiáját is.
és hogyhogy a terhesvitaminok feltalálása előtt sem volt az emberek nagy része autista?
anyám szedett mindenfélét, mégis asperger szindrómás lettem
bocsi, de ha ennyire buta vagy, lehet, hogy nem kéne szülnöd
én a jódra voltam terhesen rákattanva
ahogy most olvasom az autizmust is megemlíti
a jódhiány..
.."Kihatással van a magzati fejlődésre: a szellemi képesség, az autizmus és szélsőséges esetben a kreténizmus kialakulásáért felelős a jód"
itt meg a keresőszavakban szerepel az autizm, a cikkben meg nem..de ez is a jódhiányról szól
4-es
a folsav elsődlegesen a nyitott gerinc ellen véd, de úgy vitatkozol, hogy szerinted és hasra írom, amiket írok...?
mindjárt linkelem akkor
"A folsavhiány következtében kialakuló kórképek:
megaloblasztos anaemia (vérszegénység)
neurológiai zavarok (perifériás neuropathia, myelopathia, funikularis myelosis)
vegetatív zavarok
pszichiátriai zavarok (álmatlanság, ingerlékenység, feledékenység, depresszió; egyes kutatások kapcsolatot találtak a folsavhiány és az autizmus között is[2])
Magzatvédő vitamin[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
A terhesség során a magzat növekedését és fejlődését leginkább a sejtosztódás határozza meg, ezért a megfelelő mennyiségű folsav bevitele a DNS előállításában betöltött szerepe miatt rendkívül fontos."
de még a D vitaminnal is összefüggésbe hozzák az autizmus okait..
lényeg a lényeg, szerintem elenyésző esélyű, hogy vitaminhiánytól legyen más egy magzat, elvégre mégsem Etiópiaiak vagyunk..
megkérdezhetem hogyan lett diagnosztizálva az enyhe nyitott gerinced? hol nézik, hova kell ezzel menni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!