Orrszívásnál technikai tanács kisgyereknél?
Szerencsére nem beteges, utoljára akkor volt náthás, amikor még csak kúszni tudott. Akkor aránylag egyszerűen le lehetett fogni.
Most már jár, sokkal ügyesebb a mozgása. Ha megpróbálom a két lábam közé fektetve lefogni lábbal, akkor hidat csinál, tekereg és simán kifordul a lábaim alól. No meg az ereje is nagyobb lett.
Már ott tartok, hogy ha nagyobb erőt fejtek ki a lefogásánál, akkor sérülést okozok.
Van olyan technika, amivel hatékonyan, de zúzódásmentesen lehet lefogni?
(Ráadásul lapított orrformát örökölt, ami még jobban nehezíti, hogy jó szögben lehessen tartani a szívófejet és ne a belső orrcimpájára cuppanjon rá, hanem az orrjárat irányából szívja a cuccot.)
Nálunk ami bevált:
hagytam, hogy játszon a porszívóval, majd az orrszívóval kiszívtuk a macik orrát, az enyémet is (persze csak úgy látszott, és rá is játszottam kicsit, hogy "jaj de jó, most már kapok levegőt!"), a végén meg magának csinálta. Persze, próbáltam én irányítani.
Előtt a sprayt is magának nyomja egy ideje.
A spray-vel semmi gond, azt szereti, tartja a fejét, hogy befújhassam. (15 hónapos, ő még magának nem tudja használni.) Sőt, egyszer elbénáztam és arcon fújtam vele, azon nagyon röhögött.
Az orrszívóval is szívesen játszik, leginkább az a baja, amikor lefogjuk, nem is maga a szívás. Utána rögtön el akarja kérni a fikás tartályt.
Bőrét is szívtuk, mindenkinek végigszívtuk az orrát a családban (még a nagyszülők is beszálltak a jó ügy érdekében) a kutyán kívül. Plüssök, családtagok.
Sőt, ha a kezébe kerül az orrszívó, nyomja bele az orromba vagy a sajátjába, ergo tudja, hogy mire való.
A szemből térd közé fogós verziót megpróbálom, ezzel még nem próbálkoztunk :)
Férjem még szerencsétlenebb, ő jobban fél a saját erejétől, nehogy véletlenül megroppantsa a gyereket a nagy küzdelemben.
Akkor nem értem, mi a probléma. :)
Ha bedugja az orrába, te bekapcsolod a porszívót és kész :)
Annyira nem hülye, csak akkor teszi oda, ha szét van szedve. :)
Ha össze van rakva és a porszívóra is rá van csatlakoztatva, akkor vagy megpróbálja szétszedni, vagy menekül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!