Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hasmenesre valami jo tanacs?

Hasmenesre valami jo tanacs?

Figyelt kérdés
Kislanyom 1 eves, piros volt a torka ezert antibiotikumot irt fel az orvos, de elindult tole a hasa...visszamentem vele, ekkor zt mondta hogy hagyjuk abba a kezelest es arra torekedjunk hogy allitsuk meg a hasmenest () csak sargarepat meg rizst adjak neki, tejet semmit (meg tapszeres). Nappal elmegy de este ordit a tejert. Az este valahogy elaludt egy kis teaval, de egesz ejjel nyafogott, reggel kemenyet kakalt, es ekkor adtam neki egy kis teat 150 milihez 3 kanal tapszer, 11kor megint ment a hasa csunya zoldet, mit csinaljak? a gyerekorvosa szabin van..
2013. aug. 29. 10:57
 1/5 A kérdező kommentje:
meg azt is mondta hogy koplaltassam, ne adjak neki enni
2013. aug. 29. 10:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Probiotikum! Normaflore vagy Lactív. És ezt minden egyes antibiotikumos kúra idején kezdettől fogva. És akkor nem lesz hasmenése. Ha pedig mégis, akkor azt a fajta antibiotikumot ne írja ki az orvos. De attól másik fajtát, ha kell az antib. mert bakteriális fertőzése van, akkor másikat még lehet.

Ha megy a hasa, akkor valóban diéta. Ropi, háztartási keksz, párolt rizs, főtt krumpli, sárgarépa. És sok folyadék.

És a tej valóban fokozza a hasmenést, de azért a tápszer, mert írtad, hogy azt eszik, azért az nem teljesen tej. De ha úgy tapasztalod, hogy megy tőle a hasa, akkor ne adj neki 2-3 napig. Csak hozzátáplált ételt és akkor abból a diétásakat. És sok folyadékot. Teát vagy vizet.

A zöldes kakira meg azért biztos, hogy rákérdeznék. Ha mástól nem, akkor a védőnőtől.

De ha szabin is van az orvostok, helyettese biztos van, ha nem, akkor meg kórház vagy ügyelet.

2013. aug. 29. 11:18
 3/5 A kérdező kommentje:
koszi a valaszt, probiotikumot kap
2013. aug. 29. 11:26
 4/5 anonim válasza:
És esetleg tejpépet nem próbáltál este? Az mégsem olyan híg mint a tápszer (kivéve a sinlac) és szeretni szokták pl a vaníliás nekem is ízlett :) a lényeg hogy kicsit azért sűrűbb. Ha nem lehet kihagyni a tejet akkor este ez a legjobb szerintem. Nappal meg persze répa meg rizs én a restoret azért adnom neki ilyenkor mert amikor megáll a hasmenés utána olyan brutális székrekedése lenne hogy akkor meg azért fáj a hasa szegénynek. Volt valami szürke tasakos por is amit a doki felírt hogy megfogja a hasát de annak nem jut eszembe a neve. Ilyesmit nem kaptatok?
2013. szept. 1. 12:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat, nem voltam nett kozelben, most mar minden rendben a kislanyommal, mar ismet mindent eszik. Az a szurke valaminek a neve Smecta, de nagyon utalta a baba, a Linex iztelen es inkabb azt hasznaltam.
2013. szept. 10. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!