Másfél éves babám jobb szeme váladékozik. Piros is picit. Nem rohannék rögtön orvoshoz, van valami jó tanács? Mivel törölgessem? Vagy szemcsepp recept nélkül?
Figyelt kérdés
2013. szept. 2. 11:40
1/9 anonim válasza:
Én elvinném orvoshoz! Addig kamilla teával borogatsd, bár az sem tesz csodát.
2/9 anonim válasza:
Könnyen lehet, hogy kötőhártya gyulladása van, ami fertőző. Én inkább elvinném orvoshoz.
Amúgy kamillás borogatást szoktak javasolni, és ne engedd, hogy a szeméhez nyúljon.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Holnap megyünk oltásra,csak kérdés hogy az egészséges vagy a betegre vigyem.De pont a beteg rendelés az egészséges előtt lesz úgyhogy ott kezdjük :) :(
2013. szept. 2. 12:36
4/9 anonim válasza:
Ha beteg, oltást valószínűleg nem fog kapni, de az egészség a legfontosabb :)
5/9 anonim válasza:
Igaz nem másfél éves, csak pár hetes volt a picim, mikor elkezdett váladékozni a szeme. 2 napig kamilláztam, rosszabb lett. Az orvos írt fel neki antibiotikumos szemcseppet, ami pár nap alatt rendbe hozta. Szóval, szerintem vidd el. Nem tudhatod, hogy mi okozza a váladékozást.
6/9 anonim válasza:
Ez nagyon kötőhártya gyulladás gyanús. Mihelyt lehet vidd el a beteg gyerek rendelésre. A legjobb erre a Tobrex szemcsepp, az vényköteles (minden kötőhártya gyulladásra való szemcsepp az). A kamillás borogatást nekem javasolta a szemész, de csak akkor, ha nem allergiás rá. Ha nem akarsz kockáztatni, langyos vízzel töröld ki a váladékot a szeméből. Sokat moss kezet, ne nyúlkálj a szemedbe, mert nagyon fertőz (nekem volt szerencsém elkapni). Minden nap cseréld le a párnahuzatát, törölköző, amivel az arcát törlöd, mert visszafertőzhet.
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat,holnap megyünk a beteg rendelésre mert úgy nézem a másik szeme is váladékozik.
2013. szept. 2. 22:48
8/9 A kérdező kommentje:
Kapott szemcseppet és szemkrémet mert a torka vírusos volt és ráment a szemére.Az oltást pénteken kapja ha teljesen meggyógyult.Köszönöm a tanácsokat.
2013. szept. 3. 13:53
9/9 A kérdező kommentje:
Tobrexet kaptunk mi is :)
2013. szept. 3. 13:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!