Szerintetek miért kötelező Magyarországon a védőoltás, pláne ilyen sok, amikor az únióban egységesen választható? Ja és jogharmónizáció van elméletileg.
19-es; de a kutatásokat legtöbbször gyógyszergyárak finanszírozzák, vagy olyan kormánytisztviselő írják alá a rájuk adott közpénzt, akik mellékesen tanácsadói egy másik gyógyszergyárnak vagy néhány év múlva pont annak a gyárnak a valamilyen főmuftijai lesznek.
És azok csak azok az esetek, amik kiderülnek, mert egy belső ember fölfedte.
Nincs olyan év, hogy nem derül ki ilyen.
A forgalombahozás is megvehető, ahogy kiderítették; mindenütt kapzsi emberek ülnek.
Ahogy már előttem is írták, sokkal-sokkal nagyobb biznisz a megbetegedéseket kezelni, mint megelőzni. (Érdekes, ugyanezt az érvet szokták felhozni a sok "eltitkolt", de "bombabiztos" rákgyógyszer propagálói is...)
A magam részéről letojom, hogy kinek a zsebébe hány dollár vándorol azok után az oltások után, amiket beadatok magamnak vagy a gyerekemnek, hogy potenciálisan HALÁLOS, de minimum nagyon kellemetlen betegségek ellen szerezzünk védettséget egy életre.
Nem mondom, hogy az egészségügyi rendszer minden részében tökéletes, de jó lenne, ha a totál tájékozatlan konteósok abbahagynák a pánikkeltést és a földhöz vernék a feneküket örömükben, amiért annyi az átlagéletkor, amennyi, és akkora a csecsemőhalandóság, amekkora.
Haha! Fura, hogy magyarként pont az átlagéletkorral jössz, miközben köztudott, hogy sereghajtók vagyunk Európa szerte, de világviszonylatban is azok lennénk, ha nem lenna Afrika.. Amúgy pont hogy nem a védőoltásoknak köszönhető az átlagéletkor növekedése (bár az utóbbi időben világszerte csökken), hanem annak hogy pl a sok szívbeteget, cukorbeteget stb hosszabb ideig tudják életben tartani mint korábban bármikor, és jobb a sürgősségi ellátás életmentési rátája is, sok embert a szó szerint a halál torkából hoznak vissza. Főleg ezért magasabb az átlagéletkor..
Arról már ne is beszéljünk, hogy hiába magasabb az átlagéletkor, ha az ember az utolsó 1-2 évtizedét fél-nyomorékként éli le, kórházból ki-be, állandó felügyelet mellet, stb.. Köszi, akkor inkább legyen kevesebb, de az legyen jó! ;)
#23, bocs, de nem.
Átlagéletkor: [link]
Messze nem vagyunk sereghajtók, felső középkategóriások vagyunk. Nem is tudom, honnan vetted ezt.
A magyarok átlagéletkora azért alacsonyabb az európai átlagnál, mert az emberek többsége úgy él, mint a disznó, zabálja a zsírt, a szénhidrátot, a cukrot, cigizik, iszik, nem sportol, és messzemenőkig nem törődik az egészségével. Ennyi.
De az életmód egyéni döntés, nem teszi senki kötelezővé (sajnos), hogy törődj magaddal.
Nézd meg a 100-120 évvel ezelőtti statisztikákat. Egekben volt a gyermekhalandóság! És nem azért, mert akkor bénák voltak az anyukák és gyakrabban ejtették fejre a kisbabákat, hanem mert nem voltak oltások meg egészségügyi ellátás, és egy csomó kisgyerek meghalt ma már szinte ismeretlen betegségekben 10 éves kora előtt. Egy nő szült 6-7 gyereket, abból ha 1-2 felnőtt, már jó.
Az általad idelinkelt statisztika várható élettartamot mutat, nem elhalálozáskor rögzített adatokat. Ez szerintem parasztvakítás, már a neve alapján sem jó semmire. Vagy Te itt fogsz még kolbászolni 60-70 év múlva, hogy felelősségre vond őket a kamuzásért? Jó lenne. Én csak azt tudom, hogy tömegesen halnak meg középkorú emberek rákban, szívbajban, cukorbajban stb.. Ebből hogy számolták ki, hogy 72 év a várható élettartam?? Röhejes. Nincs itt egy statisztikus véletlenül? Legalább tudnánk, mi alapján számolnak.
Akárhogy is, a mostani 80-90 éves korukig élő öregek még nem tápon nevelkedtek, és nem is stresszeltek ennyit, valamint nem sz.rt ettek étel címén. Amikor ez a kivénhedt generáció eltűnik, máris vagy 15 évet fog esni a születéskor várható élettartam. Akkor mi értelme az ilyen statiszitkának? Azért azt még mindig megerősíti, amit már írtam: világviszonylatban nem vagyunk rosszak (javarészt olyan országok miatt ahol tombol az AIDS, a drog és a fegyveres bűnözés, stb), de Európában sereghajtók vagyunk.
Összességében: nyom a latba a gyermekhalálozás kivédése, de véleményem szerint nem akkora mértékben mint az életmód. Helyes életmóddal már rövid távon is javíthatók a gének, vagyis a gyermekhalálok egy része is kivédhető lenne, oltások nélkül is. Az is itt van még hogy mint írták, nem minden EU-s országban erőltetik ezeket az oltásokat, mégis mindenhol magasabb az átlagéletkor mint Magyarban, tehát az életmód a lényeg mint arra nagyon jól rátapintottál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!