Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Szerintetek miért kötelező...

Szerintetek miért kötelező Magyarországon a védőoltás, pláne ilyen sok, amikor az únióban egységesen választható? Ja és jogharmónizáció van elméletileg.

Figyelt kérdés
Magyarország más bolygón van? Nem vagyok sem oltás ellenes sem oltás párti ezt szeretném leszögezni! Valaki feloldaná ezt az ellentmondást!

2015. júl. 20. 21:51
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
19%

19-es; de a kutatásokat legtöbbször gyógyszergyárak finanszírozzák, vagy olyan kormánytisztviselő írják alá a rájuk adott közpénzt, akik mellékesen tanácsadói egy másik gyógyszergyárnak vagy néhány év múlva pont annak a gyárnak a valamilyen főmuftijai lesznek.

És azok csak azok az esetek, amik kiderülnek, mert egy belső ember fölfedte.

Nincs olyan év, hogy nem derül ki ilyen.

A forgalombahozás is megvehető, ahogy kiderítették; mindenütt kapzsi emberek ülnek.

2015. júl. 31. 15:08
 22/32 anonim ***** válasza:
87%

Ahogy már előttem is írták, sokkal-sokkal nagyobb biznisz a megbetegedéseket kezelni, mint megelőzni. (Érdekes, ugyanezt az érvet szokták felhozni a sok "eltitkolt", de "bombabiztos" rákgyógyszer propagálói is...)

A magam részéről letojom, hogy kinek a zsebébe hány dollár vándorol azok után az oltások után, amiket beadatok magamnak vagy a gyerekemnek, hogy potenciálisan HALÁLOS, de minimum nagyon kellemetlen betegségek ellen szerezzünk védettséget egy életre.

Nem mondom, hogy az egészségügyi rendszer minden részében tökéletes, de jó lenne, ha a totál tájékozatlan konteósok abbahagynák a pánikkeltést és a földhöz vernék a feneküket örömükben, amiért annyi az átlagéletkor, amennyi, és akkora a csecsemőhalandóság, amekkora.

2015. júl. 31. 15:25
 23/32 gago77 ***** válasza:
4%

Haha! Fura, hogy magyarként pont az átlagéletkorral jössz, miközben köztudott, hogy sereghajtók vagyunk Európa szerte, de világviszonylatban is azok lennénk, ha nem lenna Afrika.. Amúgy pont hogy nem a védőoltásoknak köszönhető az átlagéletkor növekedése (bár az utóbbi időben világszerte csökken), hanem annak hogy pl a sok szívbeteget, cukorbeteget stb hosszabb ideig tudják életben tartani mint korábban bármikor, és jobb a sürgősségi ellátás életmentési rátája is, sok embert a szó szerint a halál torkából hoznak vissza. Főleg ezért magasabb az átlagéletkor..

Arról már ne is beszéljünk, hogy hiába magasabb az átlagéletkor, ha az ember az utolsó 1-2 évtizedét fél-nyomorékként éli le, kórházból ki-be, állandó felügyelet mellet, stb.. Köszi, akkor inkább legyen kevesebb, de az legyen jó! ;)

2015. aug. 2. 13:01
 24/32 gago77 ***** válasza:
4%
18-as: nekem pedig nem "orvos ismerőseim", hanem orvos rokonaim vannak, a fél család az egészségügyben van.. de semmi vész-- :)
2015. aug. 2. 13:07
 25/32 anonim ***** válasza:
95%

#23, bocs, de nem.

Átlagéletkor: [link]

Messze nem vagyunk sereghajtók, felső középkategóriások vagyunk. Nem is tudom, honnan vetted ezt.

A magyarok átlagéletkora azért alacsonyabb az európai átlagnál, mert az emberek többsége úgy él, mint a disznó, zabálja a zsírt, a szénhidrátot, a cukrot, cigizik, iszik, nem sportol, és messzemenőkig nem törődik az egészségével. Ennyi.

De az életmód egyéni döntés, nem teszi senki kötelezővé (sajnos), hogy törődj magaddal.

Nézd meg a 100-120 évvel ezelőtti statisztikákat. Egekben volt a gyermekhalandóság! És nem azért, mert akkor bénák voltak az anyukák és gyakrabban ejtették fejre a kisbabákat, hanem mert nem voltak oltások meg egészségügyi ellátás, és egy csomó kisgyerek meghalt ma már szinte ismeretlen betegségekben 10 éves kora előtt. Egy nő szült 6-7 gyereket, abból ha 1-2 felnőtt, már jó.

2015. aug. 2. 13:47
 26/32 gago77 ***** válasza:
20%

Az általad idelinkelt statisztika várható élettartamot mutat, nem elhalálozáskor rögzített adatokat. Ez szerintem parasztvakítás, már a neve alapján sem jó semmire. Vagy Te itt fogsz még kolbászolni 60-70 év múlva, hogy felelősségre vond őket a kamuzásért? Jó lenne. Én csak azt tudom, hogy tömegesen halnak meg középkorú emberek rákban, szívbajban, cukorbajban stb.. Ebből hogy számolták ki, hogy 72 év a várható élettartam?? Röhejes. Nincs itt egy statisztikus véletlenül? Legalább tudnánk, mi alapján számolnak.

Akárhogy is, a mostani 80-90 éves korukig élő öregek még nem tápon nevelkedtek, és nem is stresszeltek ennyit, valamint nem sz.rt ettek étel címén. Amikor ez a kivénhedt generáció eltűnik, máris vagy 15 évet fog esni a születéskor várható élettartam. Akkor mi értelme az ilyen statiszitkának? Azért azt még mindig megerősíti, amit már írtam: világviszonylatban nem vagyunk rosszak (javarészt olyan országok miatt ahol tombol az AIDS, a drog és a fegyveres bűnözés, stb), de Európában sereghajtók vagyunk.

Összességében: nyom a latba a gyermekhalálozás kivédése, de véleményem szerint nem akkora mértékben mint az életmód. Helyes életmóddal már rövid távon is javíthatók a gének, vagyis a gyermekhalálok egy része is kivédhető lenne, oltások nélkül is. Az is itt van még hogy mint írták, nem minden EU-s országban erőltetik ezeket az oltásokat, mégis mindenhol magasabb az átlagéletkor mint Magyarban, tehát az életmód a lényeg mint arra nagyon jól rátapintottál. :)

2015. aug. 4. 17:09
 27/32 gago77 ***** válasza:
19%
Azt se feledjük, hogy 100-200 évvel ezelőtt még igencsak dúltak a háborúk: szabadságharc, I.vh, II. vh, ami nem tesz túl jót a várható élettartamnak. Valamint Semmelweis elméletét sem fogadták el egy jódarabig, sok csecsemő emiatt halt meg. Egyébként ha van linked ilyen statisztikákhoz elküldhetnéd. Köszi :)
2015. aug. 4. 17:19
 28/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm az összes választ! Mindet értékeltem! Minden Jót!
2015. aug. 5. 13:22
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, törölve lett a hozzászólásom, miközben csak az a ténymegállapítást írtam le, hogy a sok orvos ismerősöm közül egy sem oltásellenes....
2015. aug. 5. 15:24
 30/32 A kérdező kommentje:
Ki törölte? Én ne tudom, mert vagy az egészet törlöm vagy semmit! írd le még 1x, de üzibe is küld el légyszíves!
2015. aug. 10. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!