Magas crp ujszulott babának! Volt e valaki ilyen helyzetben?
A CRP egy gyulladást jelző érték. Azt ennyiből nem lehet megmondani, hogy a gyulladás pontosan hol van a szervezetében, ezt célzott vizsgálatokkal lehet kideríteni.
Időre született? Szülés után mondtak valamit, hogy milyen fertőzés/betegség gyanújával kezelik?
Bár nem baba, de nekem felnőttként volt a normális tízszerese a CPR érték. Egy durva vesemedencegyulladás okozta.
Viszont a gyermek korát, egyéb laboreredményeket és szülés közbeni eseményeket is egyszerre kell figyelembe venni a diagnózishoz, ennyi információból semmi konkrétumot nem lehet mondani.
Az én kisfiamnak is magas volt a crp-je, 37 mikor először mérték. De 5 nap antibiotikum után szépen lement, 5 alá.
Biztosan rendeződik nálatok is! Vizeletet, székletet tenyészteni lenne érdemes.
én babám rekordmagas CRP szintet döntött, a baktériumot nem sikerült azonosítani, annyit valószínűsítettek csak, hogy olyan dolog lehet, amit terhesség alatt magzatként kaphatott meg és anyára nézve nem veszélyes baktérium, de a kicsire igen (volt folyásom és nem mertem szedni a doki által felírt gyógyszert, mert olyasmi volt a tájékoztatóján, hogy csak akkor szedhető terhesen, ha már semmi más út nincs. (nem emlékszem, pontosan hogy írta, de szóval valami elkerülhetetlen esetben szedhető csak)megijedtem, nem mertem szedni és ezután az orvosban sem bíztam...
kétféle antibiotikummal kezelték, 1 hét múlva lecsökkent a szint, hazaengedtek
általános antiniotikumokat kapnak, mert soha nem tudják pontosan mire reagál a baktérium, mire nem. volt baba, aki 3 félét is kapott a kórházunkban.
a 29-es érték már nem annyira vészes.
nálunk amíg 5, v alá nem megy, addig bennt tartanak.
A kislányomat három naposan szállították át a SOTE 1-es újszülött intenzív osztályára, ahol egy hétig kapott háromféle antibiotikumot. A kórházban, ahol született, nem tudták kideríteni, mi volt a baja, mitől volt magas a CRP-je. Többször majdnem megfulladt, véres volt a széklete, végül infúzióra kötötték, elkezdték az antibiotikumot, aztán hála istennek átszállították. A PIC-en sem tudták kideríteni, mi volt a baj, a kórházban kapott első antibiotikum miatt, de valószínűsítik, hogy méhen belüli fertőzés, ami ráment a bélrendszerére. Egy hétig volt bent, szerencsére hamar jobban lett, minden értéke helyreállt, már a PIC-en is sokat szoptattam, rengeteget evett már akkor is.
Kérdező, melyik kórházban vagytok?
Én a Szent Istvánban szültem, és az ügyeletes gyerekorvos, aki végül a PIC mellett döntött, azt mondta, hogy egy normál szülészet, csecsemőosztály egyszerűen nincs felkészülve az ilyen esetekre, nem tudnak diagnózis felállítani, nincsenek meg a megfelelő eszközeik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!