Tényleg van olyan, hogy a láz elmúlik, de a vírus marad és így kezelni kell? (torokgyulladás elvileg 1 éves)
nem tudom, nem érdekeltek a dokik a gyógyszerek felírásában? mindig ajánlja x gyógyszertárt.viszont jó szakembernek találom nagyon, de most elbizonytalanodtam
mivel a gyermek fogzik is, így nem rohantam a dokihoz a 39 fokos lázával elég nehezen tudtam lehúzni, de másnap már csak a 38 fokokkal kellett küzdeni, harmadnapra már csak hőemelkedése volt, felhívtam a dokit aki azt mondta lázzal mindig be kell vinnem, már most elvagyunk késve és attól, hogy múlik a láz, még a vírus marad.
felírt sokmindent, csak azóta szenved a gyrek, intha hasgörcsei lennének, de olyan még nem volt, mint most, hogy se a torna, se az Espumisan ne hatna. félek, hogy az antibiotikumtól van, de amúgy egyáltalán valóban szükség van erre? ti hallottatok már ilyenről? betegség láz nélkül..
Nézd, itt a gyk-n egyikünk sem orvos. A mi háziorvosunk nem szívesen adott antibiotikumot, volt hogy két napig lázas volt a gyerek, utána meg náthás volt, vagy piros volt a torka még, mégis a 2 év alatt, amíg hozzá tartoztunk, mindig meggyógyultak antibiotikum nélkül. Ezért én eddig úgy tudtam, ha nem tüszős a mandulája, akkor szinte biztosan vírusos a megbetegedés. Legközelebb kérj bővebb tájékoztatást az orvostól!
(És az eredeti kérdésre válaszolva: gyerekeim nagyon sokszor láz nélkül betegek, súlyosabb hörghurutjuk, fülgyulladásuk is volt már láz nélkül.)
én kérdeztem az orvostól, hogy valóban bevigyem e, már nem lázas, csak hőemelkedés, teljesen javuló tendencia.
egy szót sem szólt szövődményről, meg az itt elhangzottakról. csak hogy ha lázas, mindig be kell vinni, és emlékeztetett, hogy már ezt elmondta pedig nekem.
adok probiot is neki
ha esetleg feleslegesen antibiotikumozom, ártani csak nem árthat..?
5,9 vagyok.
Ha sokszor kap antibiotikumot (feleslegesen), akkor nem feljlődik ki az immunrendszere, át kell esniük néhány betegségen és hagyni hogy a szervezet dolgozzon. Ezért jó a láz. Megöli a bacikat. Egy antibiotikum kurátol nem lesz semmi baja de ha elkezdted fejejz is be mert ha abba hagyod többet ártasz. A gyerekorvossal meg le kéneülni megbeszélni hogy ő mikor és miért ad antibiotikumot, magyarázza el. Tudom hogy a betegrendelésen futószalagon mennek a gyerekek, de nálunk pl lehet kérni időpontot ha kérdéseim vannak. És akkor több időt szán ránk.
Irtam a másik kérdésedhez is még mindig az a véleményem hogy 3 napig a lázat otthon kezelem.
Ha a te gyerekorvosod mindenképpen látni akarja a lázas gyereket, ami szerintem felelsleges, akkor beszéld meg vele hogy miért? Nem jo ha minden megfázásra, torokgyulladásra, lázra antibiotikumot ir fel. Jó időben adott gyógyszer hasznos de ha mindere kap valamit ami az immunrendszere helyett dolgozik az csak árt. Ha nem juttok közös álláspontra illetve nem lehet vele beszélni én elgondolkodnék az orvos váltáson. Vannak még lelkiismeretes orvosok. Van a környéketeken lehetőség másik orvoshoz menni?
ő a 2 dokink, már váltottam egyszer
nagyon figyelmes, és jobban vág az esze mint nekem, pedig 50 körüli, ezért is bízom benne
csak most nagyon borzasztó érzés, hogy látszólag makk egészséges gyereket antibiotikumozok(36 fokos, jókedvű, jóevő, fogzás miatt sem nyűglődik már)
és még 5,5 nap van az antibiotikumból :(
legszívesebben abbahagynám a kezelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!