Tényleg van olyan, hogy a láz elmúlik, de a vírus marad és így kezelni kell? (torokgyulladás elvileg 1 éves)
nem tudom, nem érdekeltek a dokik a gyógyszerek felírásában? mindig ajánlja x gyógyszertárt.viszont jó szakembernek találom nagyon, de most elbizonytalanodtam
mivel a gyermek fogzik is, így nem rohantam a dokihoz a 39 fokos lázával elég nehezen tudtam lehúzni, de másnap már csak a 38 fokokkal kellett küzdeni, harmadnapra már csak hőemelkedése volt, felhívtam a dokit aki azt mondta lázzal mindig be kell vinnem, már most elvagyunk késve és attól, hogy múlik a láz, még a vírus marad.
felírt sokmindent, csak azóta szenved a gyrek, intha hasgörcsei lennének, de olyan még nem volt, mint most, hogy se a torna, se az Espumisan ne hatna. félek, hogy az antibiotikumtól van, de amúgy egyáltalán valóban szükség van erre? ti hallottatok már ilyenről? betegség láz nélkül..
nekem most épp nyelőcső gyulladásom van. bakteriális, szedek rá antibiotikumot 2 napja... nem volt lázam egyáltalán.
van láz nélkül is betegség. emlékszem egyébként a kérdésedre 2 napja, akkor meg pont az ellenkezőjéről voltál meggyőződve, hogy hiába lázas, nem lehet beteg, hisz nem folyik az orra. biztos a fogzás vagy az eper (amit ugye nem kaphatna még).
már akkor se értettem a gondolkodásodat! van mindenféle betegség, nem csak olyan létezik, hogy lázas és folyik az orra, az az influenza, mondjuk egy fülgyulladást még fél évig is hordhat a gyerek, van, hogy csak a nagyothallás a tünet...
Nem. A vírusos betegségnek lehet szövődménye a bakteriális fertőzés. Egy vírusos torokgyulladásnál például simán belefér 3 napig is a lázas állapot, de ha tovább is elhúzódik akkor kell antibiotikumot adni ami egyébként csak a bakteriális fertőzésre hat a vírusnak olyan mint halottnak a csók.
Egyébként az orvos megvizsgálta? Mit mondott miért lázas?
Én megbeszéltem a gyerekorvossal hogy 3 napig csak lázcsillapítás otthon és ha nem múlik akkor viszem hozzá kivizsgálásra. Láza rengeteg dolog miatt lehet, nem mondott semmit? Mire adta az antibiotikumot?
Egyébként az antibiotikum tönkre teszi a bélflórát ez okozhat hasmenést, hasfájást ezért célszerű Normaflórt adni mellé.
Én ki nem jönnék a rendelőből addig amíg nem ad normális felvilágosítás.
csak és kizárólag annyit mondott hogy nézzem mennyire nagyon piros a torka, ijesztően.
(nekem olyan lilásnak tűnt, dehát az enyém is olyan..szóval nézhettem én..)
meg tök jó, hogy innen kell megtudnom, hogy esetleges szövődményt kezelhet...
de se köhögés, se orrfolyás, se láz és furcsa, hogy így kell antibiotikum kúrát megkezdeni
Hány napig tartott a lázas állapot előtte? Az én kislányomnak is vörös volt a torka 2 nap láz és legyőzte az immunrenszere. És semmi más tünete nem volt még evett is. Az hogy ilyestően vörös semmir nem jelent. A vírusos torokgyulladás szövödménye a tüszős mndulagyulladáa ( éa lehet persze más is) de akkor más nem csak vörös a torka hanem megjelennek a tüszők is. Ha kevesebb mint 3 napig volt lázas és "csak" piros a torka arra feleslages antibiotikummal tömni. Persze én nem látok bele a gyereked torkába csak általánosságban irok.
Mi egyettértünk a gyerekorvossal eddig mindenben, ha nem igy lenne váltanék.
Egy egészségügyis anyuka.
tolyan 3-4 napos volt a láz
(első nap nem mértem, azt hittem a kánikula miatt meleg a gyermek)
2. nap 39,3 volt, ami folyamatosan visszajött
3. 38 fok
4. hőem
5. nap semmi..
habár eléggé nyűgösen görcsölve alszik, most vagy szövődménytől akkor ezek szerint, vagy a gyógyszertől..
tüszője nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!