Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Autizmus? Honnan tudtátok?

Autizmus? Honnan tudtátok?

Figyelt kérdés
Tegnap voltunk a 4 éves fiammal egy fejlesztőházban felmérésen. Azt mondták lehet, hogy autista. Egy világ dőlt össze bennem. Az én okos, gyönyörű nagyfiam, lehet, hogy gyógyíthatatlan beteg, soha nem élhet teljes életet. Akinek autista a gyereke miből gyanakodott? Bennem fel sem merült, hogy ilyen baja lehet. Legszívesebben most meghalnék.

2015. máj. 21. 07:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A beszédet abból a szempontból kell nézni, hogy mennyire használja kommunikálásra. Most ez így lehet hogy fura de írok rá példát: van A auti gyerek, nem közli ha baja van, nem beszélget, sokkal többször ismételget másoktól hallott dolgokat (vagy épp a saját maga által kitalált dolgokat)mint amennyit azért mond hogy választ kapjon vagy közöljön valamit. És van egy B auti gyerek, aki mindenkihez odamegy, aki kicsit is szimpatikus, akár random idegenekhez is, és elmondja nekik amit akar (de szintén nem vár választ és nem izgatja hogy ezt a ,,betámadott" emberek hogy fogadják). Egyik nem kommunikál, a másik látszólag igen de valójában nem mert az ő kommunikációja egyoldalú, nincs igénye a dialógusra.

Ha a kis srác normálisan beszélget, kérdez, válaszol, megmutatja a játékát a kollegáidnak, óvónéninek, buszon kedves néninek akkor az szintén csökkenti a gyanút.

Ugyanez van a szemkontaktussal. Sokan kérdezik, hogy nem néz a szemébe a gyerek, úristen autista? Pedig ez sem fekete-fehér, éppen úgy mint a beszéd. Nagyon sok auti tart szemkontaktust és vannak nem auti gyerekek, akik viszont nem. A különbség abban van, hogy kommunikációra használja-e. Ösztönszerűen a szemkontaktus a ,,figyelj rám, mondani akarok valamit, nézz engem" metakommunikációs jele. Az auti gyerek nem használja erre. Néz a szemedbe mert szép, mert mozog, mert érdekli, mert mondják neki de nem azért, hogy manipuláljon, mert azt nem tudja hogyan kell.

2015. máj. 21. 23:16
 12/17 A kérdező kommentje:
Ő rendes kommunikál, érdeklődő meghallgatja a választ, szól ha szeretne valamit vagy fáj valami. Szemkontaktust nem nagyon tart de ha szólok hozzá rám néz.
2015. máj. 21. 23:50
 13/17 anonim ***** válasza:

Ezek alapján tényleg nem tudom, mit csinálhatott a gyerek másképpen a fejlesztőben, mert minél többet írsz róla, annál kevésbé lehetne még csak ráhúzni is hogy autista.

Szerintem nem kell aggódni.

2015. máj. 22. 00:16
 14/17 A kérdező kommentje:
Én sem értem. Oviban azt mondták, hogy kell fejleszteni, mert nem bír sokáig a seggén ülni, de szerintük nem az.
2015. máj. 22. 09:38
 15/17 anonim ***** válasza:
Az én fiam is nagyon hasonló. Azért én nem venném készpénznek ezt a dolgot.
2015. máj. 25. 14:34
 16/17 anonim ***** válasza:
Kiderült valami?
2015. szept. 18. 15:46
 17/17 A kérdező kommentje:
Egyenlőre nem mentünk tovább. Félek az eredménytől.
2015. okt. 31. 03:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!