A reflux örökölhető?
Nálunk senki nem volt refluxos (legalábbis amíg vissza tudunk gondolni a felmenőkre, úgy ükszülőkig...), lányom mégis refluxos lett.
Amúgy, ahogy olvastam róla, örökölhető, vagyis azoknál gyakoribb a reflux betegség, akiknek hasonló a genetikai állományuk. Tehát rokonságban ez gyakoribb lehet.
Lányom szerencsére kinőtte. Kb. 1 évesen már nem volt vele gond.
nem tudom a választ.. nálunk nem volt refluxos a családban, mégis a babám az lett. ar-s tápszer neki bevált.
off. te tényleg számolod, hogy a babád hány hetes?
ez a 28 hét...hány honaposnak felel meg? 6?
ja nem számolom, a miluklub írja ki mindig,hogy hány hetes :-) 6és fél hónapos. gondoltam ez is számít,mennyi idős,azért írtam mert azt mondják ilyenkorra a legtöbb baba kinővi a bukásokat.
egyes,neked kellett rá adnod valamit? én egyszerűen 10percre se tudom letenni, most is a kezembe van. leteszem,hasra fordul jön is ki a kaja,és megy a sírás. most is evett negyed 10kor, vagy 10-15ször bukott utána, pedig sűrítőt adtam neki. nehéz elképzelni,hogy még fél évig így menjen :s
Első vagyok: lányom Pepti tápszert kapott, és Nutrilon sűrítőt. Mást nem adott a doki, nem akarta gyógyszeresen kezelni (pedig néha már úgy éreztem, hogy nem bírom, és adhatna neki valamit...).
Amúgy, ahogy fejlődött a mozgása jobb lett! Amikor 8 hónaposan felállt, akkor sokat javult a helyzet, 10 hónaposan indult el, akkor még jobb lett. Tehát fokozatosan javult a reflux. 1 évesen meg már nem volt semmi baja.
Szerintem örökölhető. Én állítólag megállás nélkül buktam, és az első két kisfiam is... kb. 10 hónapos korukig. Oh, mennyiszer kiáltottam fel, hogy "meddig még???" :) aztán elmúlt.
A harmadik kisfiam is bukós volt, de ő nagyon korán csinált mindent, és talán pont ezért a bukások is korábban abbamaradtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!