Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mit lehetne adni 2 éves...

Mit lehetne adni 2 éves gyereknek reflux ellen?

Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves és refluxos lett. Főleg este kakaó ivás után. Elalszik és köhögve öklendezve ébred és gyakran hány is.Eddig napi 1 liter tejet megivott, már csak reggel és este kap kakaót. Most azt mondták ne adjak neki este kakaót. Az az élete, most azt is vegyem el tőle? De a reggeli kakaótól nem hány. Szed rá gyógyszert is, de úgy látszik nem elég. Vagy nem tudom. Most vonjam meg tőle teljesen a kakaót?
2014. jún. 23. 15:08
 1/3 anonim ***** válasza:

a kakaó savat csinál és a tejjel együtt nehéz estére a kis gyomrának.

ha nem akarod tőle elvenni a kakaót, akkor hozd korábbra a kakaóivás időpontját. de hogy lehet ez az élete, nem értem...?

túl sok savat "csináló" ételt eszik? olyanokra gondolok, hogy sós, olajos, zsíros, erősen fűszeres, borsos... lehet, túl sok csokit kap? próbáld meg kezelt tejtermékekkel pótolni (joghurt, kefír, tejföl, sajt) és több zöldséget, kevesebb piros húst adni neki.

azt azért lásd be, hogy a gyerek egészsége és jó közérzete mennyire fontos! hozzáteszem, egy felnőttnek is hosszú évekig tart, mire tünetmentes lesz a reflux.

örülj neki, hogy időben észrevetté(te)k és még nagyon is sokat segíthetsz rajta!

2014. jún. 23. 15:33
 2/3 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam Donperidon tablettát kap a refluxra. Jelentősen javultak a tünetei, amióta szedi.
2014. jún. 23. 16:49
 3/3 anonim válasza:
Megfelelő étrenddel teljes élete lehet, csak tényleg nagyon kell figyelni mit szabad enni és mit nem. A chef a családban vagy a webbetegen rengeteg receptet, tanácsot találhatsz, olyan egyszerű dolgoktól kezdve hogy a bubis víz kerülése az egészen összetett, finom receptekig. :)
2014. júl. 2. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!