Mit tegyek a reflux okozta kellemetlen lehelet ellen?
A sztorim:
Már évek óta tapasztalom, hogy kellemetlen a leheletem. Hiába mosok napi 3-4 alkalommal fogat, csak kb. fél óráig tart a friss lehelet.
Régen arra gyanakodtam, hogy talán van 1-2 lyukas fogam és attól kellemetlen a leheletem, de a fogak betömése után sem múlt el a kellemetlen szag. A fogorvos szerint most egyik fogammal sincsen gond. Persze a kellemetlen szag nem múlt el.... :(
A barátomról kiderült, hogy reflux betegsége van és néhány tünet rám is jellemző. Pl. savas érzet a szájban (ez nálam leginkább alvás után jelentkezik)... na meg itt van ez a kellemetlen lehelet dolog is.... (stb). Néha látom, hogy kicsit begyullag a fogínyem. A neten azt olvastam, hogy ezt okozhatja a szájban lévő savas nyál is. Amúgy inkább a számnak azon a felén jelentkezik ilyen tünet, amelyik oldalamon aludni szoktam.
A kérdésem tehát: mit lehet tenni a gyomorból feljövő szagok ellen? Mit ne egyek, hogy enyhítsem ezt a szagot? Vagy van valamilyen speciális gyógyszer, ami segíthet abban, hogy jobban zárjanak a gyomor felé vezető izmok, így kerülve el, hogy vissza jöjjön a kellemetlen szag?
Vagy... ha a problémát nem is tudom megoldani ilyen könnyen, de legalább a tünetet (a szagot) hogyan orvosolhatnám? Milyen készítményeket használjak, hogy hosszabb ideig maradjon friss a leheletem?
A válaszokat előre is köszönöm!
Úgy tűnik, hogy megoldódott, de pontosan nem tudnám megmondani, hogy mitől. Naponta kezdtem használni fogselymet, reggel és este fogat mosok.
Az első hozzászólónak is igaza lehet abból a szempontból, hogy jobban kezdtem figyelni arra, hogy egészségesebben étkezzek, bár nem ezért... és, hogy ne egyek sok cukros dolgot és elkezdtem mozogni is. Összességében valószínű, hogy az egészséges gyomorműködés a megoldás. Próbálj több zöldséget, rostokat fogyasztani napi rendszerességgel, esetleg vásárolni egy jó probiutikum készítményt, ami segíti a gyomorban és belekben lévő flóra helyreállítását. A változáshoz kellhet fél év is, vagy akár több idő, de ne add fel, mert megéri, de már 3-4 hónapnál is észlelheted a javulást (nálam legalábbis így volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!