Terhesen bárányhimlő?
Figyelt kérdés
A húgom jelenleg 18 hetes terhes, és még nem volt bárányhimlős. Kisfiát beoltatta ellene (csak egy oltást kapott), de most a bölcsiben nagyon sok kis társa elkapta, és fél, hogy mi van, ha hazahozza... Tudnátok tippeket adni, hogyan kerülje el? Mégsem költözhet el hetekre otthonról, csak mert a lehetősége fennáll (?). És ha elkapná, mire számíthat? :(2015. márc. 12. 23:18
1/5 anonim válasza:
Eloszor is nem vinnem bolcsibe a gyereket. Masodszor -de ettol meg nem nyugodnek meg- a terhesseg elso 3 honapjaban veszelyes elkapni, illetve szules elotti napokban, hetekben.
2/5 anonim válasza:
Én 24 hetes vagyok,nálunk is van bhímlő és skarlát. Én m?g rgyik sem voltam. Kisfiamat mi is beoltattuk, de nem tudom hogy használhat e mert nálunk a 5beoltott gyerekből igy is 4bhímlős lett. Mivel 2hét a lappangás,szerintem már mindegy hogy kiveszem e vagy sem. Mi 2homeopátiás bogyoval probáljuk elkerülni, és probálok pozi lenni hogy nem kapjuk el. Nekem azt mondták ha elkapnám kórház megfigyelés céljából. De mi sem és a tesódék sem fogják elkapni.:)
3/5 anonim válasza:
Aki még nem volt bárányhimlős annak kutya kötelessége lenne beoltatni magát teherbeesés előtt. Pláne, ha van egy gyereke, aki még szintén nem volt és bármikor hazaviheti. Le lehet pontozni, de ezt felelőtlenségnek tartom.
4/5 anonim válasza:
Ha az első trimeszterben kapja el, akkor el kell vetetni a magzatot, mert súlyos fejlődési rendellenessége lesz, olyan veszélyes, mint a rubeola. Hallottam már egy-két ilyen esetről, de úgyis az orvos elmondja majd, ha megkérdezitek. Igaz, a húgod már majdnem félidős, de a helyében egy darabig a környékére sem mennék annak a bölcsődének.
5/5 anonim válasza:
Lehet lepontozni a 3. valaszolot (es aengem is), de teljesen igaza van. Es nemcsak az elejen veszelyes, hanem a vegen is sulyos kovetkezmenyei lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!