Bárányhimlő oltással kapcsolatban erről van valakinek információja?
4 éves a kislányom, én várandós vagyok, júniusban fog megszületni a kistesó. Nagyon erősen gondolkozunk a bárányhimlő oltáson, mert hallottam hogy mostanában sok a szövődmény, és nagyon félek attól, hogy a nagylány az oviból hazahozza kistesónak és mondjuk nekem (én se voltam még bárányhimlős).
Abban az esetben, ha most megkapná az oltást és a 2. részét júniusban, akkor ő nem lesz fertőző? Szóval én nem kaphatom el tőle? Mert ugye legyengített vírust kapnak...és azt olvastam, hogy néhány esetben előfordul pár pötty oltás után. Volt olyan oldal, ahol azt írták, hogy ez nem fertőző, de én már nem tudom...A gyerekorvost is megkérdezem hétfőn persze, de hátha valakinek van erről tapasztalata vagy pontosabb infója.
Nagyon gondolkodom rajta én is mert rosszakat hallottam a szövődményekkel kapcsolatban!
Nekem 3 gyerkőcöm van ráadásul a legkisebb 6 hónapos meg ovis ,de azt hallottam rohadt drága!!
Sajnos nagyon drága, a kettő oltás 20 ezer. Ha 3 gyerek van, hát az kész anyagi csőd.
Egyik ismerősöm kisfia vitte haza az oviból 5 hós tesójának, a nagyfiú kórházba került szövődményekkel, a kisbaba is elkapta sajnos, azt még nem tudni hogy nála milyen súlyos lesz.
Engem igazából az anyagi része nem tart vissza, most már csak az az egy kérdés vár tisztázásra, hogy fertőzhet-e a kislányom az oltás utáni időszakban? logikusan igen, mert legyengített vírust kap az oltóanyagban. Akkor viszont nem lenne értelme oltatni mert elkaphatom még szülés előtt tőle, és ez az amit elkerülnénk.
"Az OKA vakcina vírus transzmissziója/átterjedése az oltottakkal kapcsolatban lévő szeronegatív fogékonyakra nagyon kis gyakorisággal előfordulhat. Ugyanakkor a transzmissziót nem igazolták azon oltottaknál, akiknél az oltás következtében nem alakult ki bőrtünet.
Amennyiben az oltott személyen a vakcinálás következtében a varicellára jellemző bőrtünetek alakulnak ki, kerülni kell a fogékony személyekkel (szeronegatív terhes nőkkel és az alapbetegségük miatt veszélyeztetett betegekkel) való kontaktust.
Az egészséges kontakt egyénekben tapasztalt enyhe lefolyás azt mutatja, hogy az oltóvírus virulenciája nem fokozódik emberről-emberre terjedés folyamán (ilyen transzmisszió esetén is gyengített tulajdonságú maradt)."
". Az oltóanyag legyengített vírust tartalmaz, így nem okoz bárányhimlőt egészséges embereknél."
Kizárt,hogy a lányodtól oltás után bárányhimlőt kapnál.
Viszont,oltás nélkül a lányod oviban bármikor elkaphatja a valódi bhimlőt,akkor viszont biztosan elkapod te is,ami nagyon nagy baj lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!