Lombik programra készülünk Németországban! Van valakinek információja, tapasztalata ezzel kapcsolatban? Sokat segítene!
Nekünk össze jött normál módon, igy lombikról nem tudok mit mondani, és ismeröseim sincsenek lombikosok.
De a második terhességemet csinálom, abban sokat tudnék segíteni.
Sokat számít, hogy normál vagy privát biztosítótok van. Aztán pár dolog (habár nem túl sok) más és más biztosítóként is.
Szerintem érdemes a biztosítót is felhívni vagy személyesen bemenni és megkérdezni mi is az amit ök biztosítanak, mit adnak.
Nekem pl meglepö volt, hogy küldtek egy teljese brossurát terhesség hónapról-hónapra, és nagyon rendesek mindenben, akármilyen infod vagy gondod van mindig segítettek. (mi a férjemmel az elsönél nem voltunk házasok, és 1 éves volt a lányom mikor munkáltatómnál lejárt a szerzödés, így nem voltam biztosítva)
Aztán az orvostól is függ, hogy miért kell fizetnetek és miért nem. Pl én a második terhességemet is ugyan annál a dokinál csináltam, és a 22-ik hetit ingyen (kiírta biztosításra) megcsinálta, pedig egy drága vizsgálat.
Anyósom aszisztens egy nögyógyásznál, de változó ott is miért kell fizetni, mit fizet a biztosító és mi az amit a dokija grátiszba megcsinál.
Hol laktok?
Mi Frankfurt alatt lakunk.
Jó kis összeg ez a lombik ha tényleg ennyit kell kifizetnetek.
Mi a TKK-nál vagyunk én nagyon megvagyok velük elégedve, de az AOK sem lehet rossz, ök is az egyik legnagyobbak.
Terhes gondozásban pár dolgot nem fizetnek pl a genetikai szürés, vércukor, toxoplazmózis, 22 heti UH, és streptokoccus. ami vicces hogy az egyik leggyakoribb problémák ezek. de szerintem mindennel együtt nincs 300€ az egész vizsgálatok. A szülés meg egy álom, nálunk mindent adtak, csak saját ruházatot kellett vinni, de mint a hotelben.
remélem hamar meg lesz a magzatotok, és egyböl sikerül. Sokmindent nem kell megérteni, egy idö után már rutinos leszel. én mindenre rögtön vissza kérdezek ha nem értem, ha kell 2x is. Habár férjem német, de a vizsgálatok 90%-ra nem tud jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!