Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Lázcsillapítás 15 hós oltás...

Lázcsillapítás 15 hós oltás után egy héttel?

Figyelt kérdés
8 nappal ezelőtt kaptuk meg az MMR-t. Sajnos ma délután egyik percről a másikra felszökött a babám hője, 39,3-at mértem végbélben. Kapott egy egész germicid kúpot. Eddig mindösszesen kétszer volt láza, mindkétszer ezt adtam, Nurophent, egyebeket még nem kapott soha. Azt szeretném kérdezni, hogy ha esetleg úgy alakulna az éjszaka, hogy 6 óránál korábban kellene újra lázat csillapítani, akkor mennyi idő után adhatok neki Nurophen szirupot és mennyit?

2015. febr. 13. 18:46
 1/4 anonim ***** válasza:
3 óra múlva adhatsz más hatóanyagú lázcsillapítót. A Nurophen szirup üvegjére rá van írva, hogy mekkora gyereknek mennyi az adagja, 1 és 2 év között, azt hiszem, 2,5 ml. A végbélben mért hőből le kell vonni 0,5 fokot.
2015. febr. 13. 19:22
 2/4 anonim ***** válasza:
A lanyom is 2 hete kapta a 15 hos oltas.de nekem azt mondta a vedono hogy ettol az oltastol laza nem lehet csak 10 nap mulva kiutesek johetnek ki rajta.de ettol fuggetlenul belazasodott 39.5 fokos laza volt.semmi mas tunet.elvittem orvoshoz es torok gyulladasa volt.
2015. febr. 13. 21:25
 3/4 anonim ***** válasza:
A Germicidet 1 éves korig adják. Nurofen és Panadol 3 órás váltással adható. 1 éves kor után antipyretikus kúpot ìrnak. Én is elvittem orvoshoz hasonló tunetekkel a 15.hós oltás után. Mondjuk én biztos voltam benne, hogy a Nagy hörghurutját kapta el. Nem kapott antibiotikumot, hanem 3 napig kellett 3szor panadolt adni, Fenisztil cseppet és C vitamint. El is múlt.
2015. febr. 14. 00:04
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. febr. 14. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!