Honnan lehet tudni hogy ekcéma vagy pikkelysömör? Van valakinek? 3 és fél a fiam és a térdei alatt van
Figyelt kérdés
2015. febr. 6. 18:29
1/5 anonim válasza:
pikkelysömör az körbe fedi a hasad és a hátad az csak ott van. ekcéma van akezeken és a lábakon. sajnos nekem is ugyan ez van, tudom milyen rossz lehet neki. fürdetővel sokat segíthetsz rajta.
2/5 anonim válasza:
Vidd el bőrdokihoz, ő tudja rá megmondani a tuti frankót. Az ekcéma allergiás reakció. Ragasztó, öblítőszer, kutyafüle, szóval valami bőrrel érintkező anyagtól van. Ha nincs allergén anyag, akkor megszüntethető. A pikkelysömör pedig genetikai betegség. Nekem ez utóbbi van. Térd alatt, könyök környékén is gyakran meg szokott jelenni. Viszont ezt még nem tudják gyógyítani. Mert nem tudják mitől van. Szteroidos krémekkel lehet kenegetni, meg kénes meg holt tengeri cuccokkal mosni, meg aloe vera. Van akinél évekre, évtizedekre eltűnik, aztán vagy visszajön, vagy nem. Kívánom, hogy "csak" ekcéma legyen a kis lurkón.
3/5 anonim válasza:
Nem igaz, ez a körbefedi a hasad dolog. Nekem pl. fejbőrön kezdődött "levező" korpásodással. Majd lett pár folt a könyök-térden. Törzsön nekem csak 6-8 db 3 centis átmérőjű foltom van. Pedig már megvan tizensok éve a betegségem.
4/5 anonim válasza:
Ekcéma. Spuri az orvoshoz. Amúgy erős sóoldatot neki.
5/5 anonim válasza:
én is kb 3 éves korom óta küzdök vele, szerencsére a gyerekeimet elkerülte a dolog, de nekem az étkezés segített. kevés hús (azóta már vega lettem) és kevés tejtermék.
de ez emberenként változik, nekem valamiért ez jött be. Ki kell tapasztalni. Oda kell figyelni hogy mit eszik, és abból mennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!