Ekcéma vagy pikkelysömör lehet?
5 hónapos babám könyöke fölött egy kb 1,5-2 centis átmérőjű körben piros, száraz kiütéshalmaz jelent meg! Nagyon megijedtem, felhívtam a gyerekorvost, de csak annyit mondott, hogy kenjem Sudocremmel és ha nem múlik el akkor vigyem el és megnézi! Megmondom őszintén szerintem ez attól nem fog elmúlni, mert látszik rajta, hogy nem valami kidörzsölődés vagy sima bőrpír hanem annál komolyabb! Délután bejelentkezek vele bőrgyógyászoz de addig is érdekelne, hogy volt-e valaki babájának ilyen és mit lehet ez??
Azért is félek mert anyukámnak pikkelysömöre van, a nővérem egyik kislánya meg ekcémás lett, úgyhogy benne van a családunkban!
Most beszéltem a védőnőmmel és azt mondta hogy valószínűleg az lehet a gond, hogy a gyógyszertári fürdetőt lecseréltük Gabira! A gyerekorvos simán rábólintott, a védőnő meg egyből mondta hogy nem szabad! De én is hülye voltam, gondolhattam volna hogy a fürdetőkrémnél nincs jobb! Azt mondta használja a fürdetőt és ha nem javul akkor cseréljem le a mosószert is!
Nagyon köszönöm a segítséged!
A száraz, kivörösödött folt valószínűleg ekcema.
Kiváló a babák fürdetéshez a Halo-gel.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Csak jövőhét csütörtökre kaptam időpontot az orvoshoz! Addig kell valamit tennem vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!