Mi a külömbség a hányós-hasmenéses vírus és az influenza között?
Figyelt kérdés
Kisfiam ma többször hányt, hőemelkedése van, de fájlaja a lábát is. Az oviban ez a gyors lefolyású hasmenéses-hányásos vírus megy végig, gondolom mi azt nyertük meg, de így hogy láza is van, meg a lába is fáj, eszembe jutott, hogy akár influenza is lehet. Szerintetek?2015. jan. 31. 15:21
1/4 anonim válasza:
Enyémek mindig lázasak voltak, amikor elkapták a hányós vírust.
A láztól fájhat a lába, ha influenza, ha nem.
Ha többször hányt, és csak hőemelkedése van és ez a lábfájás, én inkább a hányós vírusra gondolok, de hát nem vagyok orvos...
Influenzára jellemzőbb a hirtelen felszökő nagyon magas láz, és annyira nem jellemző rá a hányás.
2/4 anonim válasza:
hát az én influenzásomnak hörgőgyulladása lett, köhögés, fulladás, láz, literszámyni orrfolyás játszott szerepet, nema bélrendszer ment tönkre, hanem a légutak.
3/4 A kérdező kommentje:
Most felhívtam másik két lebetegedett ovist, ott is volt láz. Uh, szerintem ez "csak" a hányós vírus. Mindenesetre ha rosszabbodik, elviszem az ügyeletre!
2015. jan. 31. 15:44
4/4 anonim válasza:
Az influenzánál légúti megbetegedéses tünetek is vannak, tehát köhögés, orrfolyás, torokfájás, torokgyulladás, stb. Egy hányás-hasmenéses vírusnál nem fog a gyerek orra folyni vagy köhögni.
Ha nincsenek a kisfiadnak légúti megbetegedéses tünetei, akkor tutira nem influenzás, ha csak hány és megy a hasa, akkor hányásos-hasmenéses vírust kapott el.
Láz pedig bármilyen fertőzés esetén jelentkezhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!