Van bármilyen negatív tapasztalatotok, bármelyik oltással kapcsolatban?
Az mmr oltás után kicsi nyűgös volt a lányom, de csak ennyi.
Amúgy soha semmi baja nem volt egyik oltástól sem szerencsére.
Köszi az eddigi válaszokat!
Kedves Utolsó! Már 4 hónaposan jelentkeztek a tünetek?
Nálunk az egyik gyerkőcnél volt egy estés, 38,2 láz az mmr oltás után 1 héttel.
3 gyerekem van, 6,5, 4 illetve 1,5 évesek.
A nagyok kaptak a kötelezőkön kívül: rota ellen, "kullancs-os" oltást, bárányhimlő ellenit, Prevenár-t (akkor még nem volt kötelező), Meningococcus ellenit, és én oltatom Őket minden évben influenza ellen is.
A pici eddig a kötelezőkön kívül Menjugate oltást.
Soha semmi bajuk nem volt, kivéve az az egyszeri lázat.
"Nálunk a 4hós oltás hozta ki az autizmust (bizonyított)"
Ne haragudj, de ezt mégis hogy sikerült bebizonyítani?
Egy ember esetén ugyanis ilyen összefüggést nem lehet felállítani. Nagyobb csoportokat kell vizsgálni arra nézve, hogy az oltottak között magasabb-e az incidencia, mint a nem oltottak között. Ilyen vizsgálatot végeztek több ezer, sőt tízezer gyerekkel, és NINCS összefüggés, nem gyakoribb az autizmus azoknál, akik oltást kaptak.
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
Én is, az összes ismerősöm is megkapta a kötelező oltásokat, egyetlen egy személyt sem ismerek, akinél lett volna szövődmény.
Kaptam influenzaoltást és kullancsencehpalitis ellenit is, számos ismerősömmel egyetemben, szintén nincs köztük egyetlen szövődményes eset sem.
Nem az ijesztgetésnek kell hinni, hanem a tényeknek, vizsgálatoknak, eredményeknek.
Javaslom Ferenci Tamás - Védőoltásokról a tények alapján című könyvét, vagy ha nem szeretnél kiadni érte 2500 forintot, akkor a blogját. Megéri elolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!