Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » A ti dokitok mit vall a baba...

A ti dokitok mit vall a baba fütyijével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy éves kisfiam fütyijét ma délelőtt hátra rántotta a doki! Kegyetlen volt, azóta én is itthon bőgök a kisfiammal és egy kicsit szidom is magamat hogy hogyan engedhettem meg ezt a barbár módszert az orvosnak! :(

Minden orvos mást mond, másképp csinálja az egészet és most nagyon elbizonytalanodtam... Főleg hogy mindennap vissza kell menni a kínzás tetthelyszínére egy hétig! :(

Nálatok hogy volt, hogy alakult ez az egész? Kisfiús anyukák, kérlek válaszoljatol, mert nagyon ki vagyok :(

2015. jan. 19. 12:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
43%
nem is azért nem szabad erőltetni mert fáj nki, hanem mert megrepedhet, abból meg fitymaszűkület alakul ki nagyobn magas valószínűséggel, annak meg 3 évesen műtét a következménye altatásban, ami megterheli a kicsi szívét és még azután sem biztos, hogy hegesedés nélkül begyúgyul és nem lesz újabb műtétre szükség.
2015. jan. 19. 14:42
 12/23 anonim ***** válasza:

Nálunk a gyerekorvos anno azt mondta, hogy 3 hós korától fürdés után hátra kell húzni, amíg engedi, pont azért, h ne tapadjon le. Most 15 hós, nem volt vele probléma hála Istennek.

Válthatsz egyébként orvost, ezt azért elég barbárnak érzem.

2015. jan. 19. 15:31
 13/23 A kérdező kommentje:

Engem az aggaszt hogy a mi dokinkon kivűl senki nem igy csinálja a dolgokat? 10 válaszadóból egynek se ilyen barbár a dokija! Hát én akkor nagyon kifogtam sajna! :(

Azért még várok történeteket, másoknál hogy alakultak a dolgok...

2015. jan. 19. 15:38
 14/23 anonim ***** válasza:
n nem vinném hozzá vissza ezek után, az tuti. Most lehet felszakította, emiatt kell fertőtlenítgetni, de azt te is meg tudod csinálni otthon, ne tedd ki ennek a traumának mégegyszer!
2015. jan. 19. 20:39
 15/23 anonim ***** válasza:

Nálunk belgyógyász a háziorvos, nincs gyerekorvosunk orvoshiány miatt. Ő kezdetektől azt mondta, amit én szimpatikusnak hallottam netes olvasmányaim alapján:

pici baba korától minden fürdetésnél óvatosan hátrahúzni a bőrt, ezek lehetnek milliméterek. Az alapos tisztítás miatt is fontos, a smegma miatt.

Soha nem rángatta, de megnézte egy éves koráig havi kétszer. Határozott, de nem erős mozdulattal. Mindig mondta, hogy jó, nincs letapadás, és amúgy is az esetek nagy részében ahogy nő a gyerek, magától is sokat alakul a dolog. Ő is két fiús anyuka.

2015. jan. 20. 10:28
 16/23 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom hogy minden fütdetésnél smennyire engedi csak annyira felhúzni és tisztírani.én mikor hazahoztam a fiam fogalmam sem volt hogy kell ezt csinálni édesanyám mutatta meg és mondta hogy csak amennyire engedi idővel egyre jobban.aztán mikor az orvosnál voltunk fogta és egyszerűen felhúzta neki teljesen.de semmi baja nem volt nem fájt neki semmi...azóta én is felhúzom neki rendesen.2,5 évrs már.arra nem emlékszem mikor lett felhúzva neki először teljesen..max pár hónapos volt.csak én azelőtt nem merzem neki.de az orvos nem szarakodott...mondta is hogy milyen szépen felmegy neki meg minden...
2015. jan. 20. 14:47
 17/23 anonim ***** válasza:

Az én kisfiamnak mindig csak annyira húztuk hátra egész óvatosan amennyire lehetett. Egyszer begyulladt a kis kukija 1 éves kora körül akkor egy picit erősebben "morzsolgatta" a bőrt neki a gyerekdoki, de ő is azon az állásponton voltunk hagyjuk...

Most 2 éves kora körül magától morzsolgatja meg próbálja magának hátrahúzni és megdöbbentünk a minap a férjemmel, hogy 1mm és teljesen hátra megy már a bőr!

Nagyon-nagyon sajnálom, hogy szegény kisfiadnak így hátrarántotta az orvos és teljesen együtt érzek veled mennyire megviselt ezt téged is :-((

Ne okold magad, hogy így alakult, sajnos én is kerültem már más hasonlóan kellemetlen helyzetbe a gyerekkel, csupán csak mert bíztam az orvosban...de ez a normális nem?!

Azóta én is ha valamivel nem értek egyet, akkor inkább elhozom és máshoz megyek...Ezt teheted te is, legközelebb, ha úgy érzed ez nem..akkor kérd ki más orvos véleményét is.

A szakkönyvek egyébként azt írják általában 2-3 évs kor között de legkésőbb 4 éves korig le szokott válni a bőr és hátra lehet húzni.

Jó regenerálódást a kis kukacnak és ne bánkódj, nem te vagy a hibás, sajnálom tényleg kedves kérdező :-(

2015. jan. 20. 15:34
 18/23 anonim ***** válasza:
82%

Sziasztok! Nyugodj meg Kérdező! Ezen már változtatni úgysem fogsz tudni, ha magadat okolod! Ellenben remélem, hogy a kisfiad jól van, és gyógyulgat!

Hadd kérdezzem meg, hogy a doki mielőtt ezt megcsinálta volna a fiaddal, legalább megbeszélte veled, hogy mi fog történni, és te ebbe a beleegyezésedet adtad? Vagy meg sem kérdezett, megkért rá, hogy fogd le a gyereket, és se szó, se beszéld, feltépte neki? Vagy mi történt? Hogy volt?

Te mit szerettél volna eredetileg? Várni valameddig, és ha igen, meddig, vagy üsse kő csinálja, ahogy jónak látja?

2015. jan. 21. 19:43
 19/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok biztató szavakat, nagyon jól esik!

Hétfőn volt az eset, azóta ugye mindennap megyünk vele vissza, lekezeli neki! Sokkal szebb már doki azt mondta szépen gyógyul és minden rendben lesz, már csak a pisilésnél ordít keservesen!

Amiért nagyon ki vagyok az az hogy lelkileg nagyon megviselte a picur! Minden éjszaka fenn van, ordít, csak kézben alszik, ami nagyon leterhelő, olyan vagyok már mint a zombi! A pelenkázás is kész tortúra, mert amit vetkőztetni kezdem már üvölt és mindenáron "menekülni" próbál! Rettenetesen sajnálom szegényt, meg már magamat is, hisz minden türelmemre szükségem van, nem tudom kipihenni magam! Minden éjjel éjféltől idáig hajnali ötig cipelni kell! Meg hát napközben is nyügösebb! De bizom benne h a nehezén már tul vagyunk, habár szombattol már nekünk kell huzogatni, kenegetni neki és már nagyon félek fogom e tudni csinálni! Két három ember kellene hozzá, muszáj lefogni, viszont megcsinálni is muszáj mert ha vissza letapad, mégegyszer nem csinálnám ezt végig!

Egyébként kevés doki csinálja már ezt a módszert, talán már hamarosan "kihalnak" az ilyenek, de ha belegondolok nem hinném h a műtéti út 2-3 évesen könnyebb lenne mint így, mert nagyon le volt tapadva, magátol már nem lett volna jó szerintem! De ezt már sose tudjuk meg! :(

Bizom benne h elfelejti majd szegényem, s ezentul csak a szuriknál fogom ide vinni, ha más problémánk lesz kikérdezek inkább több orvost...

Egyébként pedig nem, nem kaptam felvilágositást előtte se a védőnőtől se a dokitol... Barbár módszerrel dolgoznak, sajnálom a kisfiukat ezen a környéken nagyon! :(

Köszönöm nektek mégegyszer és minden jót! Vigyázzunk es szeressük nagyon ezeket a kis emberkéket mert sajnos nekik is már nagyon hamar meg kell ismerniük a fájdalmat! Borzalmas...

2015. jan. 22. 05:28
 20/23 anonim ***** válasza:

Akkor most nem lehet nektek könnyű.

Én azt tudom neked mondani, akármennyire is sajnálod a picúrt, és magadat is, hogy fel fogod magadat őrölni. Tudom, könnyű beszélnie másnak, de egy ilyen akciózásra fel kell készülnie a szülőnek. Ugyanis a remény hal meg utoljára, ha az ember tehetetlenül viselkedik akkor, amikor kell.

"Egyébként pedig nem, nem kaptam felvilágositást előtte se a védőnőtől se a dokitol... Barbár módszerrel dolgoznak, sajnálom a kisfiukat ezen a környéken nagyon! :("

A doktornőnek kutyakötelessége lett volna beavatni téged abba, hogy mire készül. Ehhez neked jogod van, hogy tudd, mit fog vele csinálni az orvos, hogy te is, felkészülhess, de fel is készíthesd a gyerkőcöt arra, ami vár reá.

Hiába "kevés doki csinálja már ezt a módszert, "addig nem fognak "kihalni", amíg az ember nem tesz érte. Sajnálkozással ne haragudj, kemény szavak, de nem érsz el semmit. Az orvost fel kellene jelentened betegjogi képviselőnél a durva bánásmód miatt. Ha valaki valamit akar, tegyen érte.

Nálunk is volt ilyen magánakció-kísérlet, csak mi már tudatosan készültünk rá, mert felkészített bennünket egy szakértő, aki nagy személyes tapasztalattal bír, és már rengeteg családnak és gyereknek segített és segít nap mint nap tevékenységével. Tőle tudunk mindent. A weboldalának címe: "fityma.net", sok szülőnek el kellene olvasnia, ha fia születik, elég gyakran frissül hasznos, szülőket is segítő tanáccsal, információval is, éppen ezért örülök, hogy rátaláltunk az oldalt készítő illetőre, amikor tanácstalanok voltunk így megnyugodhattunk végre mi is..

Idéznék az egyik levelezésünkből:

"A gyerek kukacához a szobatisztaság eléréséig nem szabad hozzányúlni, csak annyira, amennyire azt a fityma magától engedi, tovább nem, mert a fitymának megvan a maga öntisztító folyamata, mint a lányoknak is, a bőröcske pedig addig védi a makkot a pelenka tartalmától, amíg nincs hátraeröltetve. Ha valakinek ez idő előtt elkezdik húzogatni, netán a gyerekorvos megkér, hogy fogd le a gyermekedet, amíg ő csinál valamit, amit be nem jelent neked előre (fel akarja magyarán szólva tépni), azzal lehet aztán csak a bajt okozni a fiadnak! Mert ha 3-5 éves kor előtt feltépik, könnyen előfordulhat, hogy megsértik a fitymát és a makkot, ezért előbbi könnyen vissza is tapadhat, vagy összehegesedhet, fitymaszűkületet okozva. Sajnos sokan nem figyelnek erre oda, a gyermekorvosok zöme is eléggé megosztott a kérdésben, ezért mond mindenki mást, ezért kérem, fokozottan figyeljenek oda a megtévesztő információkra, akkor nem lesz baj, és a gyerkőc, -- ha csak veleszületett letapadás a probléma -- nem lesz gond!"

Az illető kellően tapasztalt, rendes és segítőkész volt, mi nagyon sokat köszönhetünk neki, amikor segített megoldani is kukacproblémát, így most nincs baj, főleg, hogy sikerült a mi szándékainkat érvényesíteni a kérdésben és megvédtük a gyerkőcöt a gyermekorvos magánakciójától is. Így most a bőrke már szépen hátrajön és nincs fitymaszűkülete sem.

Keressenek rá a "fityma.net"-re, főleg azok, akik nem tudják, hogyan viszonyuljanak fiuk kukacproblémájához, és tanácstalanok, mint mi voltunk, mielőtt még orvoshoz fordulnának! Ezen az oldal igen alaposan foglalkozik pl. a letapadásokkal is, emellett rengeteg szemléltető képet, fotókat mutat és magyaráz. Nagyon érdekes, ajánlom mindenki figyelmébe! Ha pedig gond van vagy kérdésed lenne, az oldalról lehet is neki írni, mi is így vettük fel vele a kapcsolatot.

Jobbulást a csemetédnek, és kitartást. Az orvost pedig jelentsd fel, mert megérdemli!

2015. jan. 23. 05:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!