Mekkora az esélye, hogy elkapták a bárányhimlőt?
Szerintem komoly eséllyel elkapták. De ne haragudj, nem érte, ha félsz a betegségtől, miért nem oltattad őket?
Nálunk mind a 4 gyerek túlesett rajta, 2 részletben, nem lett semmi. Ne aggódj ha elkapják, gondolj arra, ez biztosabb védelmet ad nekik a későbbiekben, mint az oltás.
Én is azt tippelem, hogy elkapták.
Viszont ha ennyire félted őket akkor oltatni kellett volna, mert igaz, hogy az oltás ellenére is elkaphatják de legalább enyhébb formában jön ki rajtuk.
Oviban is elkaphatják, ez nem olyan ritka betegség. Viszont inkább most mint felnőtt korban, én 21 évesen kaptam el, az oviban egy anyuka pedig a gyerekeitől és sokkal nehezebben viseltük.
nem adná így be az orvos mert jó eséllyel elkapták. egyébként sem szeretik közösségbe járó gyereknek beadni, nehogy bujkáljon már benne, mert úgy veszélyes.
ha most túl lesznek rajta akkor legalább nem kell már paráznod... ;)
Érdemes oltást adni, ha valaki (például a gyermek) fertõzött emberrel érintkezik?
Igen, ebben az esetben minél hamarabb, a találkozást követõ 48 órán belül kell igényelni, ugyanis a védettség hamarabb kialakul, mint a fertõzés.
Beszélj a gyerekorvossal és kérdezd meg.
Én írtam azt, hogy 21 évesen kaptam el, a rubeolát viszont nem (terhesség alatt ezt nézték is és egyértelműen nem kaptam el), pedig emlékszem hogy gyerekkoromban vittek az unokatesómhoz és puszilgatnom kellett, és ennek ellenére nem fertőzött meg.
Ismerős anyukának meg a gyerekei sorban kapták el, tehát nem az egyik fertőzte meg a másik hármat, hanem egymás után.
Úgyhogy azért még nem 100%, hogy elkapták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!