Barányhimlőt elkaphatja így a 15 hómapos kisfiam?
Figyelt kérdés
Le kellett ma vinnem az orvoshoz mert kicsit nathas lett és köhögött és mivel holnap kapná a 15 hós oltást így védőnő azt javasolta hogy vizsgálja meg elötte a doki. Mikor jöttünk ki a vsroban volt két baranyhimlős ovodás fiú,max egy percet töltöttünk a váróban amíg feladtam a kabátját sapiját...
Félek nehogy elkapja mert kb 2 hét a lappangási ideje és jövő héten kapja a 15 hós oltást kb egy időben jönne ki rajta, ugye így nem kaphatta el?
2014. nov. 25. 15:04
1/5 anonim válasza:
Elkaphatja,de ha nem fogott meg semmit, nem köhögtek rá, akkor azért kicsi az esélye. Az is fontos, milyen stádiumában volt a betegségnek a 2 fiú. Az én 2,5 évesem (és én is) a rendelőben kapta el szerintem, de ő végigrohangálta, fogdosta a várót.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem nyúlt semmihez pont mentünk mar,csak kabit kellett még rá adnom,ahogy kiértünt le is fertőtlenítettem a kezemet.
Azert aggódok ennyire mert a 15 hós "rettegett" oltás lis 7-10 nap után jelentkezhet laz, pötty akármi és a baranyhimlőnek is két hét a kappangása.a kettő együtt nem kéne!:-(
2014. nov. 25. 15:22
3/5 anonim válasza:
Szerintem akkor nem kapta el. Honnan tudod, hogy bárányhimlősek voltak? Csak mert a már ismert betegeket el szokták különíteni a rendelőben. Ha pedig már be voltak pörkösödve a pöttyök, akkor nem fertőz.
4/5 A kérdező kommentje:
Hallottam hogy az anyukájuk beszélgettek,hogy nem gondolták volna hogy egy két pöttyből bárányhimlő lesz,meg láttam is egy pillanatra a gyerekek arcát,miutsn meghallottam a beszélgetést.
2014. nov. 25. 21:59
5/5 anonim válasza:
Kicsim 10 hónapos volt, amikor elkapta. Meg sem kottyant neki :) Minél kisebbek, állítólag annál könnyebben viselik. Nálunk bejött....fogalmam sincs hol kapta el...társaságban nem voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!