Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Van itt olyan anyuka akinek...

Van itt olyan anyuka akinek alacsony apgar értékkel (1,2,3,4,5) született a babája és a kezdeti nehézségek ellenére egészséges gyermeke lett?

Figyelt kérdés
Tudom nem pont ez a kategória, de amott szinte csak kisbabások vannak. Leírnád mi történt a szülés körül és hogy hogy alakult a gyermeked fejlődése? Légyszi tényleg csak + történeteket most.
2014. dec. 13. 20:43
1 2
 11/13 Lilianna2 válasza:
Az unokám született 3/9-es Apgarral 6 nappal ezelőtt, külföldön. Bár már kívülről fújom, mi ez a pontrendszer, mégsem értem, hogy pontoznak. Az egyperces értéke lett rossz, mert nagyon elhúzódott a szülés (valószínűleg túl is lett hordva), végül fogóval sikerült kirángatni szegényt, nem sírt fel, szürke volt, de egy percen belül összeszedte magát, lélegeztetni se kellett. Az ötpercese már 9 lett. Tíz percre rá megismételték, és akkor is 9-es lett. Azt mondta az orvos, hogy nem volt súlyos oxigénhiánya, nincs mitől tartani. Élénk, mozog, szépen szopik, már a negyedik napon túllépte a születési súlyát. A leírások szerint a 3-assal már újra kellett volna éleszteni, intenzívre vinni, de még inkubátorban se volt egy percig sem. A papa végig vele volt, és látta volna, ha bármi furcsát tesznek vele, de csak vért vettek tőle, megmosdatták és lemérték. Akkor miért lett 3-as? Ilyen alacsony értéket még nem olvastam senkinél!
2016. júl. 21. 15:02
 12/13 A kérdező kommentje:
Azota mar 2 eves a lanyom, lekopogom semmi baja, sot sokkal tobbet tud a korosztalyanal. Neki mikor megszuletett 4/7/7 azt hiszem 0 perc, 5 perc es 10 perc de ez nem tuti. Nalam a dokim felelotlensege miatt kerult ilyen helyzetbe. A tulhordas miatt lettek problemak. Meconiumos(kakas) magzatviz, nem tagultam, leesett a szivhangja es surgossegi csaszar lett. En nagyon aggodtam miatta, hiaba nyugtattak. Sajnos ha gond vam az oxugenhiany miatt az csak kesobb latszik, de figyelni kell folyamatosan. A lanyomnak peldaul az oxigenhiany miatt feszes lett kicsit az izomzata ami mar rogton latszott, hogy folyamatosan okolbe szoritotta a kezet meg 4 honaposan is, vagy pl a nyakat is sokszor feszitette. Ha pl felvettem 1-2 honaposan soha nem tette le a fejet a vallamra. Dicsirtek pl hogy milyen ugyes, mert mar 1 hetesen hason fekve folyamatosan felemelve tartotta a fejet, de ez is a feszesseg miatt volt. En elvittem deveny tornara, itt szerencsere ingyenes es folyamatosan jarni kellett vissza a neurologiara ellenorzesre vele. Ahogy olvastam masoknal meg pont az volt a baj, hogy tul gyengek az izmai. Bocsi ha hosszu lett, tulvagyu
2016. júl. 29. 19:10
 13/13 A kérdező kommentje:
Tulvagyunk szerencsere rajra es utana ugy fejlodott ahogy mas normalis baba, de tenyleg figyelni kell es ha valami elterot lattok azonnal szakember. En pl konduktorhoz is elvittem. Mondjuk az en lanyom intenzivre is kerult 10 napra ahol kapott antibiotikumot es lelegeztettek is, mivel a kakas magzatviz a tudejere is rament.
2016. júl. 29. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!