Ti beadatjátok gyereketeknek az influenza elleni védőoltást?
Nálunk kicsit hasadt a család a kérdésben.
Én 2,5 évesen influenza szövődménye miatt 1 hónapot feküdtem öntudatlanul az intenzív osztályon - ezután gondolhatjátok, mi mindig oltattunk, családilag. Egyébként soha nem kaptam el többé, azelőtt 4x voltam influenzás, mindegyik alkalommal tüdőgyulladási fajult a helyzet, mind a négyszer voltam kórházban is, de csak az utolsó volt igazán nagyon súlyos, akkor szívizomgyulladásom is lett (ez ezer éve volt).
A férjem orvos, ő soha nem oltat, soha nem is javasolja, bár nincs ellene különösebb fenntartása, de ő a kötelező oltásokat látja indokoltnak, ebben gyakorlatilag egyet is ért vele gyerekorvos is, védőnő is.
Én viszont rettegek. Iszonyú rossz hatással volt rám az akkori kórházban töltött időszak, arra az időre, amikor már magamnál voltam, tűélesen emlékszem, pánikoltam, ha kórház közelébe kerültem. Így a lányunk megkapja az oltást, mert rettegek, hogy így járna. Ártani nem árt, legalább is ez a férjem és a gyerekgyógyászunk véleménye is. Amúgy én sem tapasztaltam oltási mellékhatást soha, meg a családban senki sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!