Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ti beadatjátok gyereketeknek...

Ti beadatjátok gyereketeknek az influenza elleni védőoltást?

Figyelt kérdés
Hány éves a gyerkőc?Nekünk most ajánlotta a doktornőnk és gondolkodom rajta,hogy beadassam e.
2014. nov. 27. 12:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem. 1 és 5 évesek
2014. nov. 27. 13:28
 12/17 anonim ***** válasza:

Nálunk kicsit hasadt a család a kérdésben.

Én 2,5 évesen influenza szövődménye miatt 1 hónapot feküdtem öntudatlanul az intenzív osztályon - ezután gondolhatjátok, mi mindig oltattunk, családilag. Egyébként soha nem kaptam el többé, azelőtt 4x voltam influenzás, mindegyik alkalommal tüdőgyulladási fajult a helyzet, mind a négyszer voltam kórházban is, de csak az utolsó volt igazán nagyon súlyos, akkor szívizomgyulladásom is lett (ez ezer éve volt).

A férjem orvos, ő soha nem oltat, soha nem is javasolja, bár nincs ellene különösebb fenntartása, de ő a kötelező oltásokat látja indokoltnak, ebben gyakorlatilag egyet is ért vele gyerekorvos is, védőnő is.

Én viszont rettegek. Iszonyú rossz hatással volt rám az akkori kórházban töltött időszak, arra az időre, amikor már magamnál voltam, tűélesen emlékszem, pánikoltam, ha kórház közelébe kerültem. Így a lányunk megkapja az oltást, mert rettegek, hogy így járna. Ártani nem árt, legalább is ez a férjem és a gyerekgyógyászunk véleménye is. Amúgy én sem tapasztaltam oltási mellékhatást soha, meg a családban senki sem.

2014. nov. 27. 13:35
 13/17 anonim ***** válasza:
Az a baj ezzel az oltással,hogy azt hiszem csak 1 féle influenza ellen véd,közben meg rengeteg féle tipusa van. Nagyon kicsi az esélye annak,hogy pont az a fajta támadná meg,mint ami ellen kapta az oltást. Ez nem olyan,mint pl a bárányhimlő elleni oltás,hogy tutira az az egy virus támad,ami ellen van az oltás. ÉS annak is kicsi az esélye,hogy egyáltalán influenzát kapjon el,mert annyi féle más virus is van,amik légúti megbetegedést okoznak, az influenza egyáltalán nem gyakori.
2014. dec. 3. 12:29
 14/17 anonim ***** válasza:
Rosszul tudod: a szezonális influenza oltások polivalensek, azaz több típusú törzs ellen is védelmet nyújtanak. Kiegészíthető monovalens vakcinával, ilyen volt anno a H1N1 elleni készítmény pl., ez kifejezetten csak az ellen nyújtott védelmet. Jelenleg már kapható olyan oltás is, amely a szezonális influenzák és a H1N1 ellen is védelmet nyújt. Tévhit, hogy csak egy típus ellen véd.
2014. dec. 3. 14:42
 15/17 anonim ***** válasza:
A másik tévhit, hogy nem gyakori: de, nagyon gyakori.
2014. dec. 3. 14:43
 16/17 anonim ***** válasza:
Utolsótól kérdezném,hogy hányszor voltál már influenzás életedben? Ami ténylegesen influenza volt és nem valami egyéb légúti betegség???
2014. dec. 4. 10:52
 17/17 anonim ***** válasza:
Mint írtam: gyermekkoromban négyszer, egyszer majdnem belehaltam, azóta oltatok, illetve. korábban oltattak a szüleim, már én adom be magamnak. Attól, hogy nem végeznek szerológiát minden potenciális fertőzöttnél, még gyakori, ennek remek mutatója az is, hogy évente min. Egy járvány van.
2014. dec. 4. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!