Ti beadatjátok gyereketeknek az influenza elleni védőoltást?
Én magam sose oltattam be,de a férjem és családja minden évben oltatja magát a kicsi gyerekek is,soha semmi bajuk nem volt az oltástól és influenzások se voltak egyik évben sem.
De valahogy mégis félek beoltatni a lányunkat,2 éves amugy.
Azért is javasolta a doktornőnk,mert most kezdi a bölcsit decemberben és szinte biztos,hogy elkapja majd ott az influenzát,aminek igen súlyos szövődményei lehetnek ilyen kicsi korban.
2 nagyobb gyerekemet (6 illetve 3,5 évesek) oltatom, a 14 hónapost még nem tudom.
A legnagyobbat 3 éves, a középsőt 1,5 éves kora óta minden évben. Pont ma írattam fel receptre. A középsőm és a picike tartós betegek, gondozás alatt állnak, a különösen veszélyeztetett kategóriába tartoznak, nekik ingyenes is az oltás. A nagynak azért adatom be minden évben, hogy ezzel is védjem Őt is és a kicsiket is.
A picire annyit mondott a doktornő, hogy ajánlja is meg nem is. Még nem tudom, mi lesz, megkapja-e. Nagyon nem hiányozna neki most egy influenza, de bízom benne, hogy a nagyok oltatásával Őt is megvédjük. Nem viszem gyerekközösségbe, az oviba sem volt még velem soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!