Mi lesz így a fiammal?

Figyelt kérdés

Tegnap voltunk súly mérésen ahogy kiderült, hogy fogyott 14 dekát10.30-án volt 7330g és tegnap 7190g,amit nem tudod még a védőnő sem hova tenni, mert nagyon sokat eszik, és semmi nem változott a két mérés közt.

Annyit azért tudni kell, hogy Pylorus stenosis-a van(gyomorkiment szűkület), de szerencsére eddig nem kellett műteni, mert pont határ esett volt.

Még tegnap felhívtam a dokinkat, és hétfőre kaptunk időpontot, mert azt mondta hogy tovább fogja küldeni, de már nagyon félek, hogy mégis műtét lesz belőle.

Egyébként 9 és fél hós.

Aki tud valamit mondani az segítsen, mert hétfő reggelig beleőrülök a gondoloatokba...

előre is köszönöm a válaszokat

#súlycsökkenés #pylorus stenosis #gyomorkimenet szűkület
2014. nov. 21. 08:57
 1/10 anonim ***** válasza:

140 grammot ingadozott a súlya? Ugyanakkor mértétek? Ugyanannyit evett? Kakált már aznap?

A férjem orvos, azt mondta, hogy 20 deka az, amit súlycsökkenésnek kell tekinteni (nálunk is pont 9 hónaposan merült fel ez, ő akkor beteg volt, és 150 grammal kevesebb volt a súlya az előző havihoz képest, de férj is, gyerekgasztrós is azt mondta, hogy ez semmit, de semmit nem jelent.)

Én azt gondolom a pylorus stenosis azért definitív tüneteket okozna, nem csak a súlycsökkenést, hiszen visszabukna mindent, ha súlyosbodott volna.

2014. nov. 21. 09:02
 2/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszod, igen ugyan úgy volt minden mint előtte, mert napi rutint tarja minden nap, pici kora óta.

Széklet átlagosan kétnaponta van, de ez is születése óta így van, vagyis 2 hetes korától pontosan

A pyloros stenosis-nál sugárba szoktak hányni, de a fiam nem csak egyszer kétszer ezért is nem lett meg műtve.

2014. nov. 21. 09:09
 3/10 anonim ***** válasza:
Még egy dolog beugrott: nekem anno azt javasolta a férjem, hogy csináljuk azt, hogy naponta 3 alkalommal megérjük 1-2-3 napig, és átlagoljuk az adatokat, ha az is kevesebb, mint az egy hónappal azelőtti érték, akkor nézünk egy vérképet. Csináltuk is, és így mérve nem lett kevesebb, sőt, pár dekával több is lett. Próbáljátok ki amíg várakoztok, legalább téged megnyugtat. A másik, hogy nem kezdett el mászni? Nálunk az is okozott egy pici súlycsökkenést.
2014. nov. 21. 09:10
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen-igen, ismerem a betegséget, azért is mondtam, hogy ha az súlyosbodott volna, akkor azért annak lennének tünetei. :)
2014. nov. 21. 09:11
 5/10 A kérdező kommentje:
igen 8 hós kora óta mászik illetve totyog,akkor elkezdett nagyon keveset hízni 9dekát 36 nap alatt, azért is írtam, hogy semmi nem változott a két mérés közt és csináltuk a több mérést is, de akkor nem is mutatott mindig változást,még evés után sem, akkor még jobban agyrémet kaptam, így azt abba is hagytam ezért félek, hogy mi lesz most
2014. nov. 21. 09:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Megértelek, igen, nálunk véres hasmenés, táplálékallergiák voltak, épp ezért kaptam frászt én is, amikor 9 hónaposan úgy tűnt, hogy fogy. Ha ez megnyugtat, semmi oka nem volt egyébként, már 2 és fél éves nagylány. :) Drukkolok, hogy minden rendben legyen!
2014. nov. 21. 09:26
 7/10 anonim ***** válasza:

:-D nekem a lányom 1 évesen 8150g volt

szal nem aggódnék

mikor elkezdett Kúszni/mászni/felállni megáll a súlya 3 hónapra

és utána sem nőt sokat mert fél évesen volt 7000g körül

nekünk nem kellet sehova sem menni alapban kicsi és vékony alkat, most 13 éves és a legkisebb az osztályban

mondjuk én és az apja is kicsik vagyunk - ez is sokat számít ám !

2014. nov. 21. 09:36
 8/10 A kérdező kommentje:

már csak én is szurkolni tudok magunknak, és remélem minden jóra fordul, 1-es köszönöm a segítséget

2-es elhiheted én sem vagyok azért annyira para mami, ha nem lenne rá okom!Ha nem volna más baja, ami a súly csökenésel összefügghet, nem is aggódnék.de azért kösz hogy nem hagytad el azt a nevetős fejet.

2014. nov. 21. 10:25
 9/10 A kérdező kommentje:
nem 2 est akartam írni, hanem7 est
2014. nov. 21. 10:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Alapban a mozgásfejlődés környékén megáll vagy lelassúl a növekedés ... Nem hiszem h 140g 1 hónap alat sok lenne ... Pláne h azt irod h nemrégen kezdte a mászást és a totyogást .. Mint irtam a lányomnál a 3 hónap stagnálás az a táblázat szerint "fogyás", értem én h van más is mellette ellenben én a helyedben vártam volna még 1 hónapot simán lehet h csak a sok mozgás miatt lett ez az eredmény ...
2014. nov. 21. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!