15 hónapos kötelező oltás? Többi lenn.
Oltás után pár nappal taknyos lett, nem tudom, hogy az oltástól-e, vagy felülfertőződött. Egy héttel utána iszonyú nyűgös lett, össze-vissza aludt, kiütéses lett (nem zavarta), nem evett egy hétig. Hőemelkedése nem volt. Viszont azóta is megy a hasa. Van más tippem is, de akkor a védőnő is azt mondta, lehet az oltástól. Most próbálom kizárni a tejérzékenységet, mert kb. az oltás óta jóval több tejterméket igényel, mint korábban, és piciként gond is volt a tejfehérjével, szóval az is lehet, hogy ez okozza.
2014. nov. 18. 20:49
Oltás után egy héttel náthás lett, hőemelkedése volt, nyűgösebb volt és látszott rajta, hogy nincs jól. Elég hosszassan elhúzodott ez az állapot, de fel voltunk rá mi is készülve, hogy valószínű lesznek mellékhatásai. Mikor megkapta az oltást a védőnő és a háziorvos is felvilágosított, hogy kb 7-10 nap múlva kijöhet rajta és hát pontosan úgy is lett!
2014. nov. 18. 23:08
13/24 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. :)
Felkészülök mindenre. Védőnő kérdezte tudom-e, hogy kell a hűtőfürdőt alkalmazni, akkor kicsit megijedtem. :/ Próbálok addig nem gondolni rá. Csak ez a sok rémhír...
Egyik oltástól sem lett eddig még csak hőemelkedése sem. Remélem "könnyen" megússzuk.
Kevés kókuszolajban elkevert faszénport tettem az oltás helyére, kiszívja a mérget, vízbe kevertem fél kiskanálnyit, megitta. Nem lett baja, lehet, enélkül sem lett volna.
Azóta olvastam, hogy ha a felmenők közt van autoimmun beteg, lehet kérni, hogy a 3 részét külön adják be, 2-3 hét csúszással.
2014. nov. 20. 02:27
Az én gyerekem különc :-( , mert már délután belázasodott az oltás után. (40 fok) Lázcsillapítóval sem ment le. Hütőfürdőt 1x próbáltam nála még olyan 38 fok körül, sikítozott ahogy a lába a vízhez ért.Mi többet nem alkalmaztuk.A láz 3-4 napig tartott majd 1 hét múlva újra belázasodott felső légúti fertőzése lett , fültőmirigy-duzzanata, kiütései lettek , bedagadt a herezacskója. Az oltás után hetekig agresszív volt. A saját fejét is ütötte a kezével. Ő a többi oltást is nehezen viselte.
2014. nov. 20. 15:17
16/24 A kérdező kommentje:
Atya ég! Ez szörnyű amit írtál. Nálunk nem tudom jelent-e valamit, de az előző oltásokat meg sem érezte. Még csak hőemelkedése sem volt. Bízom a legjobbakban.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves Kérdező!
Ez a hivatalos betegtájékoztatója, mivel úgysem adják oda az anyukáknak, akik így azt sem tudják, miért lett beteg a gyerekük, de jobb tudni:
[link]
Ez pedig a hivatalos gyári dokumentációja, érdemes átnézni esetleg ezt is, ez bővebb:
[link]
2014. nov. 22. 22:09
18/24 A kérdező kommentje:
Honnan veszi bárki, hogy az oltásnak le lehet választani 3 komponensét, és külön beadni? Nem lehet ez egyben van.
2014. nov. 23. 13:46
Én ezen a szenes kencén akadtam fenn. Na, ilyen tippeket azért nem kellene itt osztogatni. Aztan majd valaki attól kap egy jó kis fertőzést... Főleg ilyen picik. Én is hiszek a házi gyógymódokban, de azert sebbe nem kenegetünk mindenfélét.
Egyébként nincs semmiféle méreg, amit ki kellene szívni.
2014. nov. 23. 13:53
Kapcsolódó kérdések: