Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Volt, akinél így derült ki,...

Volt, akinél így derült ki, hogy epilepsziás a gyermeke?

Figyelt kérdés

2 éves a lányom, koraszülött volt, mozgásban kicsit le van maradva, de értelmileg előrébb van, nagyon okos.

Teljesen normális a fejlődése.

Bölcsis, volt bölcsödeorvosi vizsgálat, és azt mondta a gyerekorvos utána, hogy a vizsgálat közben egyszercsak jobbra fordította a fejét, meredten bámult maga elé, és hiába szólították, nem figyelt semmire, kb egy percig. Azt mondta, ez utalhat epilepsziára, és elküldött neurológushoz.

A koraszülöttsége miatt voltunk már többször is neurológián, de mindig mindent rendben találtak.

Lehet, hogy tényleg epilepsziás?

2014. nov. 13. 14:47
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

eddig nem vettünk észre hasonlót. Beszéltem azóta mindkét bölcsisnénivel, ők sem látnak a viselkedésén semmi különöset.

Ma mondta a bölcsis néni, aki ott volt a vizsgálatnál, hogy az ablakon nézett ki, az is lehet, hogy csak látott valami érdekeset.

Figyeljük őt ezután még jobban, és elmegyünk a vizsgálatra, de bízom benne, hogy nem lesz az!

2014. nov. 14. 09:33
 12/20 anonim ***** válasza:
Hú, az én fiam is csinálja ritkán, de ő már 6 éves. Van, hogy egy percig nem figyel ő sem, utána azt mondja, hogy ne haragudj anya, elbambultam :D Reméljük nálatok is csak elvonta valami a figyelmét.
2014. nov. 17. 11:26
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is epilepsziás :(

Neki 2,5 évesen kezdtek olyan "rohamai" lenni, hogy egy törtmásodpercig tartott és a szemén látszott csak, hogy úgymond elúszik a tekintete. ELeinte nem is vettük komolyan, sőt, más nem is látta ezt, még a védőnő se. Hiába mutattuk. Aztán fél év múlva egyre gyakoribbak lettek, és csak elvittük orvoshoz, aki sajnos azonnal rávágta, hogy ez valószínűleg epilepszia :( Neurológusnál volt EEG vizsgálat, ami egyértelműen kimutatta, sőt, ami ijesztő volt, hogy ez a roham sokkal többször volt az agyában, mint amennyiszer látszott!!!!!

Ezután hosszú kivizsgálás következett, és a gyógyszer beállítása, kb. két hónap alatt.

Sokminden változást észrevettünk, pl:

előtt nem nagyon aludt délután, a gyógyszerszedés után állt be a délutáni alvása, aztán a beszédfejlődése is rohamosan elkezdett beindulni...

Most 4,5 éves.

Ha akarod, részletesen írhatok a vizsgálatokról...

2014. nov. 17. 20:01
 14/20 anonim ***** válasza:
79%

Ja, és nem ijesztgetni akarlak, de inkább derüljön ki most, mint később, ugyanis az epis rohamok sajnos rombolják az agyat. :( NEkünk minden orvos azt mondta, hogy hatalmas mázlink van, hogy időben kiderült, (egyáltalán kiderült...) mert ezt lehet, hogy kezeletlenül átment volna nagyrohamokba.

Egyébként sok ember leél egy életet különféle tickekkel, vagy szokásokkal, ami valójában epilepszia, és nem is tud róla. :(

Előző válaszoló voltam.

2014. nov. 17. 20:06
 15/20 A kérdező kommentje:

köszi!

Később majd lehet, hogy írok neked. Előbb elmegyünk orvoshoz, mert ha mégsem az, akkor addig nem is akarom túlságosan beleásni magam a témába. Hogy ne fessem az ördögöt a falra... :/

2014. nov. 17. 21:20
 16/20 A kérdező kommentje:
Voltunk bent fekvős vizsgálaton, haza is küldtek minket hamarabb, mert minden rendben volt. Semmi ne utal epilepsziára. :)
2014. dec. 16. 00:01
 17/20 anonim ***** válasza:

Ó, ennek tiszta szívemből örülök!!!! :) :) :)

14-es voltam.

2014. dec. 16. 10:39
 18/20 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
2014. dec. 16. 10:41
 19/20 anonim ***** válasza:

Mondtam én!Nagyon örülök nektek!! :)

1 és 5-ös voltam!!!

2014. dec. 16. 12:14
 20/20 anonim ***** válasza:

Epilepsziás vagyok, sohasem volt absence rohamom... Csak mioklónusos és tónusos-klónusos.

F

2019. aug. 12. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!