Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » T Én gyerekem is örökölheti a...

T Én gyerekem is örökölheti a nyúlszájat/farkastorkot? Ha igen mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés
Tisztelt Doktornő/ úr! Nyúlszájjal és farkastorokkal születem. Családban vissza menőlég senkinek nem volt születési rendellenesség, Anyum amikor várandós volt velem elég nagy stresszben, idegeskedésben hordott ki engem. Orvosok akkor azt mondták ez volt a oka születési rendeleneségnek.

2014. nov. 5. 21:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem orvosok válaszolnak a kérdésekre. Sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre.
2014. nov. 5. 21:48
 2/9 anonim ***** válasza:
27%
Egyébként sok mindent örökölhet. Ezek pedig genetikai dolgok. Nem vírusok és baktériumok okozzák. Szerintem igen. Az is lehet, hogy kinövi.
2014. nov. 5. 21:52
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
Sem a stressz, sem az idegeskedés nem okozza a "nyúlszájat" és a "farkastorkot"! Ilyet biztos, hogy nem mondtak az orvosok. Egyébként kicsi a valószínűsége, hogy öröklődne.
2014. nov. 5. 21:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
2-es: Mit nő ki?
2014. nov. 5. 21:53
 5/9 anonim ***** válasza:
36%
Szia,nem vagyok orvos.igen meg van ra az esely h. Orokli a gyermek ezt a rendellenesseget de semmi panik mert ma mar talan a 12. Hetben uh-n kiszurik es esztetzikailag szebb lesz illetve a beszed is ha beavatkoznak,egyebkent az idegesseg valoban okozhat nyulszajat a gyereknek ezert kell az idegrendszert lenyugtatni persze termeszetes uton ,illetve a folsv szedese is segithet elkerulni az arcrendellenesseg kialakulasat.bocsi a hrelyesirassi hibakert mobilrol irom
2014. nov. 5. 21:56
 6/9 anonim ***** válasza:
2. Valaszolot helyesbitenem,virus okozhatja a nyulszaujat ee az idegeskedes sot a cigasrettazas ill. gyogyszerek szedese.
2014. nov. 5. 21:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem ismeretes, hogy mi okozza. Én ismerek egy kétpetéjű lány/fiú ikerpárt, most már benne vannak korban 70 felett). A fiúnál semmi rendellenesség. A lány farkastorokkal született, azaz szájpad hasadéka volt és van most is, de nem olyan mértékű, hogy szükség lett volna operálni. Az egyik fülkagylója szinte alig van. Szép, jó képességű nő volt.
2014. nov. 5. 22:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Én azt tudom, hogy terhesgondozáson megkérdeztek, hogy van-e a családban, aki nyúlszájjal született. Ebből arra következtetek, hogy öröklődhet.
2014. nov. 5. 22:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Öröklődhet, de pl. nálunk a családban senkinek sem volt és mégis a 18. heti uh-n kiderült, hogy a babám ajakhasadékos (rühellem a nyúlszáj elnevezést). Vettek le magzatvízet, hogy nem e kromoszómarendellenesség jele e és ha kiderül nem akkor az életben nem fogják tudni megmondani nekem hogy miért van ez nála. Viszont a doki azt mondta ha nem kromoszómahiba akkor van rá esély hogy a következő babánál nem lesz ilyen. Én azt mondanam neked hogy 50-50%, vagy lesz a gyerkőcödnek, vagy nem.
2014. nov. 6. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!