Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Down szindomás gyanus babámnak...

Down szindomás gyanus babámnak keresek miskolcon erre szakosodott magán orvost. A down 5 hetes babánál már látszania kell?

Figyelt kérdés
down kor,
2014. okt. 26. 09:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Elvileg már a szülés után pár órával látszik ha a baba down szindrómás.
2014. okt. 26. 09:38
 2/13 anonim ***** válasza:

mármint már megszületett babáról beszélünk, vagy 5 hetes terhes vagy? megszületett babánál egyértelmű jelei vannak a down-nak, ennyi idős terhességnél meg egyértelműen még nem lehet szűrni (nem is érteném mitől lehetne down gyanús még)

[link]

itt vannak képek... vágott szem, turcsi orr (de persze lehetnek ezek családi vonások is :) )

2014. okt. 26. 09:39
 3/13 A kérdező kommentje:
5 hetes a babám és haránt vonal van a tenyerén
2014. okt. 26. 12:41
 4/13 anonim ***** válasza:
azon kívül semmi más nem utal down-ra?
2014. okt. 26. 15:06
 5/13 A kérdező kommentje:
más jele nincs.mikor megszületet vizsgálták azt mondta az orvos most nem találtak semmit.ez késöbb is kialakulhat?a doki nem volt számomra meggyöző.
2014. okt. 26. 15:27
 6/13 anonim ***** válasza:
nem... később a down nem alakulhat ki... az veleszületett betegség... én nem hinném hogy az lenne, ha semmi más erre utal jel nincs, hisz ahogy a képeket is mutattam, meg ismerek is nem is egy down-os gyermeket, nagyon jellegzetes külső jelei vannak, de persze mindenképp nézesd meg szakemberrel, a háziorvosodtól kérdezd meg kihez menjetek, mert egyrészt én nem miskolci vagyok, másrészt fogalmam sincs milyen szakorvos lehet az aki ezt vizsgálja...:/
2014. okt. 26. 20:55
 7/13 Medvi ***** válasza:
Egy vérvétellel genetikai vizsgálattal mutatható ki 100% biztonsággal. Ilyen pici korban még sokszor nem látszik ránézésre.
2014. okt. 27. 09:48
 8/13 anonim ***** válasza:
74%
Ez nem igaz.Szülés után már látszik a babán.Ez nem alakul ki később.Látható jelei vannak már akkor.
2014. okt. 27. 09:49
 9/13 Medvi ***** válasza:
Nem azt írtam, hogy később alakul ki, hanem azt, hogy nem biztos, hogy mindig olyan feltűnő, persze biztos van, aki újszülöttön is felismeri azonnal ránézésre. A beteg gyerek már szinte megtermékenyített petesejt korától hordozza ezt a génhibát, a 21. kromoszómából neki 2 helyett 3 van, ez okozza a szindrómát. Olvastam egy cikkben, hogy Garas Dezső unokája is Down szindrómás, és mikor megszületett nem is látszott rajta, persze lehet, hogy az orvosoknak feltűnt, hogy valami nem stimmel, csináltak egy genetikai tesztet a baba véréből és így derült ki a betegség. Egyébként a legtöbb ember még a felnőtt Down kórost sem képes felismerni, max azt látja, hogy valami baja van, pedig elég jellegzetesek a külső jegyek.
2014. okt. 27. 15:01
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha csak a majombarázda az egyetlen tünete, akkor nem biztos, hogy Down szindrómás. Egészséges embereknél is előfordul nagyon kicsi százalékban. Illetve teljesen más genetikai betegség tünete is lehet, nem csak a Down-é.

Én a helyedben nem magánorvost keresnék (ha egyáltalán van ilyen), hanem elmennék a háziorvoshoz és beutalót kérnék tőle genetikai (tb-és) rendelésre/vizsgálatra. Vért vesznek tőle, és abból szűrnek, ha a Down-ra negatív, akkor még meg lehet nézni, egyéb genetikai betegségeket is, amiknél előfordul ez a tünet.

Ha az orvosotok nem hajlandó ezzel foglalkozni, vagy továbbküldeni, akkor menj át egy másik gyerekorvoshoz, szabad orvosválasztás van.

2014. okt. 27. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!