Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen pszichologust erdemes...

Milyen pszichologust erdemes emiatt felkeresnem? Van olyan, aki ilyen 'problemara' szakosodott?

Figyelt kérdés

Par hete szuletett a fiam csaszarral. Nem feltem, minden rendben zajlott egy ideig. Elkezdtek elokeszulni, majd ratertek a lenyegre. Volt bent ket tanulo orvos is (bocsanat, nem tudom mi a szaknevuk). Oket is bevontak a,folyamatba, az orvosommal elore meglett beszelve. Apro feladatokat kaptak csak, tehat nem az egesz szulest vezettek le. Alairtuk a mutet elott a ferjemmel, hogy beleegyezzuk a bent letukbe oktatasi cellal.

Ami a mutet kozben megtortent, sosem gondoltam volna.

Fogalmam sincs hogy, de a paravan, ami rajtam volt eldolt es a lepel olyan szerencsetlen modon esett le, hogy amikor akaratlanul is odaneztem, lattam sajat magam. Egy kivulallonak ez biztos hul.en hangzik, de jo par masodpercik sokkos allapotban voltam. Majd elkezdtem hanyni. Mikozben kiadtam magambol a gyomornedvet es szinte semmi tartalmat, visszaallitottak a paravant.

Ez mind a gyermekem szuletese utani percekben tortent.

Vegig nyugtattak, az egyik noverke hivott szakorvost, hogy beszeljen velem. Megmondom oszinten annyira durva volt, hogy nem emlekszem az utana levo idore.

Amig bent fekudtunk a korhazban, mindennap jott a pszichologus beszelgetni. Aranyos volt, de latszott rajta, hogy ilyen esete meg nem volt.

A korhazban sok kedvesseget kaptam, probalt mindenki segiteni a feldolgozasban. A vegen mar azt hittem, hogy sikerult, de akar hanyszor ragondolok es bevillan maga a szules, mindig hanynom kell es kiraz a hideg.

Manapsag meg mindenki errol erdeklodik, tehat nem 'menekulok'. Aggaszt, hogy ez az emlek a gyermekem elso pillantasaval nem fog elmulni sosem.

Szeretnek egy jo szakorvost, aki segit ezt feldolgozni.

Ismer valaki ilyet?

2014. aug. 5. 12:27
 1/4 anonim ***** válasza:
76%
Elsőnek próbálj meg inkább a jóra, tehát a gyermekedre koncentrálni, illetve arra, hogy a születéséhez ez szükséges volt, sajnálom, hogy ennyire balfékek voltak. Pár hét még nem idő, minden nagyon friss, de majd később enyhülni fog. Addig is a védőnőt, háziorvost kérdezd meg, hová fordulhatnál ezzel, ők biztos tudnak jó szakembert javasolni.
2014. aug. 5. 12:48
 2/4 anonim ***** válasza:
49%

A te felnőtt háziorvosodhoz fordúlj, mondd el neki nem tudod ezt feldolgozni, s ő ad neked beutalót pszichológushoz.

A gyerekorvosnak, védőnőnek ehet semmi köze.

Egy sima sztk redelőben dolgozó pszichológus is tud ezzel foglalkozni.

Nagyon sokan esnek át ilyenen.

Sokan szenvednek munkahelyi balesetet, ahol levágja a gép az ember kezét, lábát, vagy autóbalesetben meglátja valaki a mellette ülők nyílt töréssel, vagy durvább dolgokkal...

2014. aug. 5. 13:02
 3/4 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk a védőnők ugyanúgy felkészültek az anyukák problémáival kapcsolatban, mint a gyerekekével, lehet, máshol nem így van, de én ezért mertem javasolni. Első körben ugyanis ők látják, értesülnek az anyukák esetleges problémáiról, depressziójáról, akkor is, ha az anyuka konkrétan nem kér segítséget, hiszen az első időszakban rendszeresen kell, hogy találkozzanak vele, míg a háziorvossal nem.
2014. aug. 5. 13:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Nálunk is a védőnő jártas ezekben a dolgokban. A háziorvos konkrétan azt sem tudta, hogy az első vizsgálatkor, mikor terhes lettem ekg-t kell csinálnia.

Nem lehet, hogy egy kis szülés utáni depresszió is van a dologban? Én semmi hasonló szörnyűséget szerencsére nem éltem át, mégis kb 2hétig bőgtem szülés után és rettentő fura volt minden. Undorodtam ott lent a dolgoktól, vérzéstől, varrattól stb. Aztán elmúlt. A férjem már dokihoz akart vinni, de gondolom a hormonok rendezték.

Idővel biztos kevesebb dolgora fogsz emlékezni, halványulni fog minden és könnyebb lesz.

2014. aug. 5. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!