Mennyi időközönként adhatom az alábbi lázcsillapítókat a 8 hónapos gyermekemnek?
1) Suppositorium Noraminophenazoni 100 MG (6 db-os)
2) Nurofent szirup / 2,5 ml-t ír, de a gy.orvos 3-4 ml-t javasolt.
Tegnap hányt egyszer és ma is. Tegnap délelőtt közel 40 fokos láza volt, kapott kúpot, majd hűtő fürdőztettem. 2,5 óra múlva 2,5 ml Nurofent kapott. A kúp után ment fel hirtelen a láza és a fürdő hatására kezdett lemenni, majd a Nurofen rásegített.
Elvittem a délutáni rendelésre, addigra 37,2 volt a hője.
Kapott Augmentin duot (125 ml), de azzal az utasítással, hogy csak akkor kezdjem adni neki a 3×3 ml-t, ha újra belázasodik.
Estére megint lázas lett, de éjszaka szerencsére nem volt az. Tegnap este óta kapja az antibiotikumot. A gy.orvos semmit sem talált nála, kicsit piros a torka.
Ma délutánra lázasodott be. 39,2 volt a hője. Megint fürdőztettem, kúp, majd Nurofen.
2-kor kapott kúpot, majd fürdő volt és 3-kor 3 ml Nurofent. Most 5-kor már csak 37, 2 volt a hője.
Felhívtam a Bethesdát, ahol közölték, hogy nem hozzájuk tartozunk és nem is ők az ügyeletesek, hanem a Heim Pál. Majd felhívtam a Heim Pált, ahol közölték, hogy a Bethesda az ügyeletes és ráadásul lakcím szerint hozzájuk tartozunk.
Azt mondták, hogy várjam ki a 3 napot és csak utána gondolkozzam a kórházban. Ugyanis az antibiotikumnak hatnia is kell, ami minimum 3 nap. Egyébként közölték, hogyha akarom bevihetem most is, megvizsgálják szívesen, de valószínűleg ők sem fognak semmit találni a gyerekemnél.
Egyébként jókedvű, mozog, iszik/eszik. Tehát az alap "funkciói" működnek ezerrel.
Emellett néha ha valamire ráharap, akkor iszonyatosan üvölt és sír + ömlik a nyál a szájából.
5 foga már kint van.
De nem hinném, hogy a foga lenne az, vagy igen?
Most is itt ül az ölemben és mondja a magáét babanyelven egy doboznak.
nem is picit túladagolod, ez így nem jó, túlterheled a veséjét, máját, ne csinálj ilyet!
és egyébként se az a lényeg, hogy 37 alá vigyed, hanem hogy 39 alá! 38,5 körül a jó, mert öli a bacikat a láz, nem véletlenül van...
különböző hatóanyagú gyógyszert 4 óránként kaphat, ugyan azt pedig 8 óránként! de egy nap maximum 3x.
nem akarlak idegesíteni de szerintem az antibiotikum is butaság volt, 3 nap láz után szokták adni, nem úgy adta a doki? mert ez a magas láz és semmi egyéb tipikus 3 napos láznak tűnik, ez az első betegségek között van, ilyen korban mint ti vagytok, ezt egy vírus okozza. majd 3 nap után elmúlik a láz és jönnek a pöttyök...
mondjuk ha már adod akkor add be. de kórházba nem kell rohanni, voltatok orvosnál, tudjátok, hogy semmi komoly, azért egy nap láz után nem épp kórházba kéne fektetni a gyerekedet.
tudom, az első nagyon vacak és parás, de hidd el, ez minden betegségnél kicsit jobb lesz, mire oviban megy, már nem fogod túlaggódni :D
jobbulást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!