A szokásosnál több széklet és bukás mitől lehet?
lehet,hogy beindult a tejed, ő meg kis móhó-maki, és sokat eszik :)
én már szinte égtem, annyit kakilt a babám első 4 hónapjában:) (párom mindig izélt velem, hogy túletetem, hát jó kövér is volt a kisfiam, 2 óránként legalább telerakta a pelust) :)
amúgy a túlevés (ami nem baj, mert nem túltáplálásról van szó, semmi baja nem lesz a gyereknek, sőt!) látszik a kakin, mert lehetnek kis pöttyök, pálcikák, tejrögök a fosiban...
a bukás is lehet annak a jele, hogy többet evett a kelleténél.
az én kisfiam 16 hónapos, de van olyan, hogy eseti altatásnál annyit cicizik, hogy kihány mindent :)
az, hogy túrósat bukik, simán lehet a túlevés is, mert még az előzővel együtt jött fel a friss kaja.
én nem aggódnék a helyedben, majd megtanulja a kicsi, hogy hol a határ.
amíg nem rendszeresek a hányások - védőnőm szerint egymás utáni két hányás már gond, addig nincs baj, illetve a kakik száma csak akkor baj, ha nagyon ritka, de ha sok, az teljesen normális egy anyatejes babánál.
a gyerekek mindig a felesleget kakilják ki.
a bukás is lehet a fölös étel, de lehet, hogy a spriccelő ömlő tejjel nyel levegőt, és együtt liftezik ki a "falatka" a felszálló buborékkal. ha hányásról van szó (nem óvatosan csordogál, hanem gejzírként csapódik ki a kaja a száján) akkor sincs baj, ha a napszakban az az egyetlen egy.
mindig adj neki cicit, ha kéri, még ha bukott, hányt (széttojta magát) előtte is ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!