Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » A szokásosnál több széklet és...

A szokásosnál több széklet és bukás mitől lehet?

Figyelt kérdés
2 hónaposom 3 naponta szokott kakilni ma viszont már 4-szer volt lakija. allagra nem.híg, szép anyatejes kaki. sokat is bukott. eloszor csak azt hittem, sokat evett, de most megint kakilt és olyan fehér túrósat bukott. az már inkább hányás?? mi baja lehet? adjak neki valamit? csak anyatejes. de igy felek elaltatni is...nehogy kiszaradjon.
2014. szept. 13. 19:41
 1/2 anonim ***** válasza:

lehet,hogy beindult a tejed, ő meg kis móhó-maki, és sokat eszik :)

én már szinte égtem, annyit kakilt a babám első 4 hónapjában:) (párom mindig izélt velem, hogy túletetem, hát jó kövér is volt a kisfiam, 2 óránként legalább telerakta a pelust) :)

amúgy a túlevés (ami nem baj, mert nem túltáplálásról van szó, semmi baja nem lesz a gyereknek, sőt!) látszik a kakin, mert lehetnek kis pöttyök, pálcikák, tejrögök a fosiban...

a bukás is lehet annak a jele, hogy többet evett a kelleténél.

az én kisfiam 16 hónapos, de van olyan, hogy eseti altatásnál annyit cicizik, hogy kihány mindent :)

az, hogy túrósat bukik, simán lehet a túlevés is, mert még az előzővel együtt jött fel a friss kaja.

én nem aggódnék a helyedben, majd megtanulja a kicsi, hogy hol a határ.

amíg nem rendszeresek a hányások - védőnőm szerint egymás utáni két hányás már gond, addig nincs baj, illetve a kakik száma csak akkor baj, ha nagyon ritka, de ha sok, az teljesen normális egy anyatejes babánál.

a gyerekek mindig a felesleget kakilják ki.

a bukás is lehet a fölös étel, de lehet, hogy a spriccelő ömlő tejjel nyel levegőt, és együtt liftezik ki a "falatka" a felszálló buborékkal. ha hányásról van szó (nem óvatosan csordogál, hanem gejzírként csapódik ki a kaja a száján) akkor sincs baj, ha a napszakban az az egyetlen egy.

mindig adj neki cicit, ha kéri, még ha bukott, hányt (széttojta magát) előtte is ! :)

2014. szept. 13. 22:41
 2/2 A kérdező kommentje:
az biztos hogy kis falank de ennek ellenere 3 naponta szokiott kakilni most meg hirtelen ma 4 volt egyik naprol a masikra, ez ijesztett meg. illetve rengeteget pukizik még most a hajnali szopinal is, pedig szuletese ota hasfajos es nehezen pukizik. mindegy meglatjuk a vasarnap hogy alakul remelem.helyre all a pocakja mert a kedelyallapota amugy rendben. koszi a valaszt
2014. szept. 14. 02:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!