Nyelvlenövésről lennének kérdéseim. Egyik: a kórházban (születés után) miért nem foglakoznak vele?
többször szóba hoztam még az anyukákkal ahogy beszélgettünk és átjártunk hozzájuk szoptatni, hogy mintha le lenne nőve a baba nyelve, mindig azt mondták, hát akkor már szóltak volna, meg nehezen szopizna, stb, így úgy voltam vele, hogy akkor biztos nincs lenőve, ilyen egy babanyelv..
erre később pár hónaposan megkérdezi a házidoki, hogy látja rövid a nyelvfék, felvágja e. itt tudtam meg, hogy csak jól láttam én, hogy valami nem stimmel.
felcsípte, egy pillanat volt az egész, vérzett. a baba szája tele lett a nyelve alatt vérrel a doki semmit nem csinált vele - kérdem én, nem kellett volna tamponoznia, vagy bármi?(a neten csak annyit találtam, "vérzés esetén azonnal ellátják".-miből állna ez az ellátás?)
valamint a baba úgy sírt, hogy lila fejjel ordított. akkor hogy lehet hogy azt írják róla "nem fáj" mert ez egy hártya, meg stb? akkor az én babámnak miért fájt? nem jó helyen vágták? (amikor a torkát nézi nem sír, szóval na az nem fáj.)(amúgy meg nem tudom hogy öreg doki kezei megbízhatóak e...)
és ami a legjobban érdekelne, hogy mivel rövid volt ez a nyelvfék az miatt a nyelvcsúcs vissza lett húzva (szívalakú a nyelve) az már örökre így fog maradni neki?
szóval akkor ezt is kórháza válogatja...
és a babádnak megkérdezhetem neki is szívalakú a nyelve?
és kifeszül még alul az a "szalag", vagy neki is "eltűnt"?
Az én lányomnak is rövid volt a nyelvféke. Határeset volt, őt nem zavarta, szopott rendesen. Aztán 2 hónaposan szólt a gyerekorvos, hogy meg kellene nézetni (hogy miért akkor azt nem tudom). Mi FOG szakorvoshoz vittük el, 2 mp volt. Bemetszi ilyenkor a hártyát, aztán felválik magától. Igen, szív alakú volt a nyelve vége, szép lassan normális lett.
Az enyém is ordított, val.szeg mert a szájában turkáltak. Igen, vérzett egy kicsit, hamar elállt. 2 évesen semmi nyoma sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!