Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Nyelvlenövésről lennének...

Nyelvlenövésről lennének kérdéseim. Egyik: a kórházban (születés után) miért nem foglakoznak vele?

Figyelt kérdés

többször szóba hoztam még az anyukákkal ahogy beszélgettünk és átjártunk hozzájuk szoptatni, hogy mintha le lenne nőve a baba nyelve, mindig azt mondták, hát akkor már szóltak volna, meg nehezen szopizna, stb, így úgy voltam vele, hogy akkor biztos nincs lenőve, ilyen egy babanyelv..

erre később pár hónaposan megkérdezi a házidoki, hogy látja rövid a nyelvfék, felvágja e. itt tudtam meg, hogy csak jól láttam én, hogy valami nem stimmel.

felcsípte, egy pillanat volt az egész, vérzett. a baba szája tele lett a nyelve alatt vérrel a doki semmit nem csinált vele - kérdem én, nem kellett volna tamponoznia, vagy bármi?(a neten csak annyit találtam, "vérzés esetén azonnal ellátják".-miből állna ez az ellátás?)

valamint a baba úgy sírt, hogy lila fejjel ordított. akkor hogy lehet hogy azt írják róla "nem fáj" mert ez egy hártya, meg stb? akkor az én babámnak miért fájt? nem jó helyen vágták? (amikor a torkát nézi nem sír, szóval na az nem fáj.)(amúgy meg nem tudom hogy öreg doki kezei megbízhatóak e...)

és ami a legjobban érdekelne, hogy mivel rövid volt ez a nyelvfék az miatt a nyelvcsúcs vissza lett húzva (szívalakú a nyelve) az már örökre így fog maradni neki?

2014. szept. 5. 22:24
 1/7 A kérdező kommentje:
ja és teljesen a nyelvig felvágta, szóval már nincs nyelvféke. ez normális azoknál, akiknek felvágják?
2014. szept. 5. 22:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Sajnos nem tudok a kérdéseid nagy részére válaszolni. Lányomnak születése után, még a kórházban felvágták, már úgy hozták vissza a reggeli vizitről, hogy mondták, megcsinálták, úgyhogy én nem láttam se sírni, se vérezni. Nem értem, hogy a háziorvosotok miért nem vette észre korábban. Ezeket a kérdéseket egyébként mind a gyerekorvosotoknak lehet és kell feltenni, ha meg nem lehet, akkor váltsatok orvost.
2014. szept. 5. 22:52
 3/7 A kérdező kommentje:

szóval akkor ezt is kórháza válogatja...

és a babádnak megkérdezhetem neki is szívalakú a nyelve?

és kifeszül még alul az a "szalag", vagy neki is "eltűnt"?

2014. szept. 5. 23:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem fel eves a fiam.egy naposan egybol eszrevette a gyerekorvos h le van tapadva neki.mondtak h vigyem a csecsemosokhoz.egy pillanat alatt kesz volt a siras is csak addig tartott.vert nem lattam.(picit gondolom verzett) azota nem is foglalkozunk a dologgal.minden megy a normalis kerekvagasban.azert nagyobb babanal gondolom mar kellemetlenebb a dolog.
2014. szept. 6. 05:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Az én lányomnak is rövid volt a nyelvféke. Határeset volt, őt nem zavarta, szopott rendesen. Aztán 2 hónaposan szólt a gyerekorvos, hogy meg kellene nézetni (hogy miért akkor azt nem tudom). Mi FOG szakorvoshoz vittük el, 2 mp volt. Bemetszi ilyenkor a hártyát, aztán felválik magától. Igen, szív alakú volt a nyelve vége, szép lassan normális lett.

Az enyém is ordított, val.szeg mert a szájában turkáltak. Igen, vérzett egy kicsit, hamar elállt. 2 évesen semmi nyoma sincs.

2014. szept. 6. 08:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Uzsokiban szültem tavaly, kibújt a baba, megfürdették, elcsippentették a lenőtt nyelvecskét is rögtön. Szóval ott megnézték. Úgy tűnik kórház függő.
2014. szept. 6. 09:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk a kórházban nem figyelte senki. Nekem is csak pár hónaposan (!) tűnt fel, mert szépen szopizott, semmi gond nem volt. Mikor kezdte (volna) nyújtogatni, akkor néztük alaposabban. Neki végül a Heim Pálban volt plasztikai műtét. Pont amiatt, hogy néhány hónaposan már annyira átszövik az erek meg az idegek, hogy bizony fáj és erősen vérzik, így mondta a sebész doki bácsi, aki altatásban csinálta a fiamnak. Igaz neki szokatlanul vastag is volt ez a hártya, mint kiderült. Szerintem a babád szegény nagyon nem járt jól ezzel :(. Az én fiamnak megmaradt a nyelvfék, nagyon szép lett. Nem véletlen, hogy így csinálták, és nem vállalták azt be, amit a ti öreg háziorvosotok. 3 hónapos korig szokták csak úgy felcsípni, ezt is akkor tudtam meg, mert addig tényleg nem fáj, nem vérzik jelentősen, mert utána kezdik átszőni az erek, idegek is.
2014. szept. 6. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!