Valaki kapotr toxoplasmosist terhesség alatt? Lett baja a picinek?
Figyelt kérdés
2014. aug. 27. 17:51
1/5 anonim válasza:
Ez engem is erdekel..bocs,h valaszolni nemtudok..
2/5 anonim válasza:
Egy ismerosom kapott. 2 honappal elobb szuletett a pici. Ma mar 3 eves okos kisfiu. Semmi baja
3/5 anonim válasza:
Volt kolleganőm lánya is terhesen kapta el, neki meg kellett szülni a picit 20-on valahány hetesen.
4/5 F.B.I. válasza:
szia! Attól függ, mikor kapta el a terhesség hanyadik hetében. Az idő előrehaladtával egyre nagyobb az esély , hogy a magzat is megfertőződjön. Pl. az 1. trimeszterben 15% a 3.-ban 50%. Viszont minél korábban kapja el, annál nagyobb a betegség valódi kockázata. Ugyanis a fertőzött magzatok 75%-án születés után semmi baja nem lesz, viszont 15%-ban súlyos betegek lehetnek. Én azt javaslom minden terhesnek, hogy tervezett terhesség előtt szűresse le magát, hogy volt-e már fertőzött, ha igen akkor nem kell aggódni. Viszont ha betegség gyanúja fennáll. akkor spiramycint kell szedni, már a gyanú fennállásakor is, nem kell kivárni, hogy a tenyésztés eredménye meglegyen. Én a 20. terhességi héten keveredtem olyan helyzetbe, hogy felmerült a lehetősége. De nekem szerencsém volt, más, magzatra nem káros dolgok magyarázták a tüneteimet.
5/5 anonim válasza:
Sajnos anyukám kapott, nem tudott róla. Úgy születtem, hogy a jobb szememet nem tudom használni, erre is csak felnőtt koromban jöttek rá (mármint hogy a toxoplasmosistól van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!